Početna  /  Predsjednik sindikata ili portparol RiTE Gacko, pitanje je sad?!
Hercegovina Teme i komentari

Predsjednik sindikata ili portparol RiTE Gacko, pitanje je sad?!

“Na pozicije dolaze na krilima opozicije, a mandate provode u zagrljaju vlasti?” – novo je zagonetno pitanje koje narodi na brdovitom Balkanu mogu postavljati uz jutarnju kafu.

Željko Tepavčević

Rješenje zagonetke nije jedinstveno, kao što je to uobičajena pojava kada je u pitanju ova forma. Mogu to biti narodni poslanici i odbornici (čitaj: preletači), predstavnici boračkih, penzionerskih, studentskih i drugih organizacija… Međutim, kao rješenje nove zagonetke najlakše se prepoznaju predstavnici sindikata, skoro bez izuzetka, a jedan od takvih primjera je svakako Željko Tepavčević, predsjednik Sindikalne organizacije Rudnika i Termoelektrane Gacko.

Zahvaljujući jakom porodično-rodbinskom lobiranju i dobrom “plivanju u mutnom”, Tepavčević svoj politički uspon započinje na lokalnim izborima 2008. godine, kada je na listi SDS-a, sa osvojenih 242 glasa, izabran za odbornika u Skupštini opštine Gacko. Sa rezultatima (ne)rada gatačkog SDS-a, pa samim tim i Tepavčevića kao njihovog predstavnika, šira javnost je solidno upoznata, te ovdje o tome ne treba trošiti dragocjeni medijski prostor.

Na lokalnim izborima 2012. godine, iako je osvojio 116 glasova više (358) u odnosu na prethodne izbore, Željko Tepavčević nije uspio postati odbornik SDS-a u SO Gacko. Međutim, nagrada za dobar izborni rezultat nije izostala, isključivo zaslugom i lobiranjem lokalne vlasti na čelu sa SDS-om, Tepavčević postaje predsjednik Sindikalne organizacije RiTE Gacko.

Ne može se oko meda raditi, a ne olizati prste. Da ne govorimo o tome koliko se mora biti dobar plivač za plivanje u mutnoj vodi. To Tepavčević zna i dobro se snalazi.

U mandatu prvog sindikalca RiTE Gacko, zavisno od stanja na terenu i odnosa sa rukovodstvom, mijenjao je stavove o položaju radnika, stranačkom zapošljavanju, poslovanju preduzeća i slično, a mijenjao bi i boju lica kada bi ga novinari pitali za konkretna imena aktera pojedinih kriminalnih aktivnosti oko RiTE Gacko.

Danas, kada se bliže izbori u Sindikalnoj organizaciji RiTE Gacko, Tepavčević želi novi mandat predsjednika. Sudeći prema njegovom posljednjem gostovanju u programu Radio Gacka, vladaju harmonični odnosi između njega i rukovodstva RiTE, ali i Elektroprivrede Republike Srpske, položaj radnika u preduzeću je na zavidnom nivou, stranačko zapošljavanje je za svaku pohvalu, a rezultati poslovanja su odlični.

S obzirom na to da mediji, koji su pod kontrolom aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, primarno SNSD-a, neće biti u stanju da svojim izvještavanjem opravdaju skoru privatizaciju gatačke fabrike struje, koja će, ako je suditi prema izvještajima istih medija, doći sa realizacijom projekta “Gacko II” (Kinezi 51%,RS 49% vlasništva), idealno rješenje za kamuflažu jeste da se Željko Tepavčević, ako izgubi izbore u Sindikalnoj organizaciji RiTE, postavi za portparola ovog preduzeća.

122 Shares

Slobodan Golubović

Diplomirao kriminologiju na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu. Od jula 2016. novinar internet magazina "Moja Hercegovina".

Copy link
Powered by Social Snap