Ponedjeljak, 27.01.2020
More

  Predsjednik sindikata ili portparol RiTE Gacko, pitanje je sad?!

  Podijeli:

  “Na pozicije dolaze na krilima opozicije, a mandate provode u zagrljaju vlasti?” – novo je zagonetno pitanje koje narodi na brdovitom Balkanu mogu postavljati uz jutarnju kafu.

  Željko Tepavčević

  Rješenje zagonetke nije jedinstveno, kao što je to uobičajena pojava kada je u pitanju ova forma. Mogu to biti narodni poslanici i odbornici (čitaj: preletači), predstavnici boračkih, penzionerskih, studentskih i drugih organizacija… Međutim, kao rješenje nove zagonetke najlakše se prepoznaju predstavnici sindikata, skoro bez izuzetka, a jedan od takvih primjera je svakako Željko Tepavčević, predsjednik Sindikalne organizacije Rudnika i Termoelektrane Gacko.

  Zahvaljujući jakom porodično-rodbinskom lobiranju i dobrom “plivanju u mutnom”, Tepavčević svoj politički uspon započinje na lokalnim izborima 2008. godine, kada je na listi SDS-a, sa osvojenih 242 glasa, izabran za odbornika u Skupštini opštine Gacko. Sa rezultatima (ne)rada gatačkog SDS-a, pa samim tim i Tepavčevića kao njihovog predstavnika, šira javnost je solidno upoznata, te ovdje o tome ne treba trošiti dragocjeni medijski prostor.

  Na lokalnim izborima 2012. godine, iako je osvojio 116 glasova više (358) u odnosu na prethodne izbore, Željko Tepavčević nije uspio postati odbornik SDS-a u SO Gacko. Međutim, nagrada za dobar izborni rezultat nije izostala, isključivo zaslugom i lobiranjem lokalne vlasti na čelu sa SDS-om, Tepavčević postaje predsjednik Sindikalne organizacije RiTE Gacko.

  Ne može se oko meda raditi, a ne olizati prste. Da ne govorimo o tome koliko se mora biti dobar plivač za plivanje u mutnoj vodi. To Tepavčević zna i dobro se snalazi.

  U mandatu prvog sindikalca RiTE Gacko, zavisno od stanja na terenu i odnosa sa rukovodstvom, mijenjao je stavove o položaju radnika, stranačkom zapošljavanju, poslovanju preduzeća i slično, a mijenjao bi i boju lica kada bi ga novinari pitali za konkretna imena aktera pojedinih kriminalnih aktivnosti oko RiTE Gacko.

  Danas, kada se bliže izbori u Sindikalnoj organizaciji RiTE Gacko, Tepavčević želi novi mandat predsjednika. Sudeći prema njegovom posljednjem gostovanju u programu Radio Gacka, vladaju harmonični odnosi između njega i rukovodstva RiTE, ali i Elektroprivrede Republike Srpske, položaj radnika u preduzeću je na zavidnom nivou, stranačko zapošljavanje je za svaku pohvalu, a rezultati poslovanja su odlični.

  S obzirom na to da mediji, koji su pod kontrolom aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, primarno SNSD-a, neće biti u stanju da svojim izvještavanjem opravdaju skoru privatizaciju gatačke fabrike struje, koja će, ako je suditi prema izvještajima istih medija, doći sa realizacijom projekta “Gacko II” (Kinezi 51%,RS 49% vlasništva), idealno rješenje za kamuflažu jeste da se Željko Tepavčević, ako izgubi izbore u Sindikalnoj organizaciji RiTE, postavi za portparola ovog preduzeća.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI