Početna  /  Predsjednik NSRS posjetio Ljubinje: “Žao mi je što ovdje nemate dnevnu štampu, ali to je tako kako je”
Hercegovina

Predsjednik NSRS posjetio Ljubinje: “Žao mi je što ovdje nemate dnevnu štampu, ali to je tako kako je”

LJUBINJE – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je Narodnoj biblioteci “Dr Ljubo Mihić” u Ljubinju uručio tridesetak knjiga, a Udruženju dobrovoljnih davalaca krvi “Radovinja” novčanu pomoć u iznosu od 2.000 KM.

Nakon razgovora sa predstavnicima Udruženja “Radovinja” i predstavnicima ljubinjske biblioteke, Čubrilović je kazao da je pomoć koju je uručio dobrovoljnim davaocima krvi simbolična, ali da će Narodna skupština nastaviti da pomaže njihove aktivnosti. 

Čubrilović je naglasio da je Udruženje “Radovinja” nepravedno zapostavljeno od strane lokalne zajednice.

Neshvatljivo je da se ovakvi humanisti pomažu sa par stotina maraka, imajući u vidu da tokom godine imaju više akcija dobrovoljnog davanja krvi, i učestvuju tamo gdje je neophodno, kada su ljudski životi u opasnosti”, rekao je Čubrilović, ali kao da je zaboravio da su u proteklih skoro dvije godine i načelnik Opštine Ljubinje, kao i četiri odbornika skupštinske većine, bili članovi upravo Demokratskog narodnog saveza (DNS), partije u kojoj je on lično potpredsjendik, te da su upravo svi oni zajedno činili apsolutnu izvršnu vlast u ovoj opštini.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Milan Krulj, koji je i odbornik DNS-a u ljubinjskom parlamentu, zahvalio je Čubriloviću što je imao sluha za ovu humanitarnu organizaciju, ističući da će im pomoć dobro doći kada su u pitanju realizacije mnogobrojnih aktivnosti tokom godine. 

On je napomenuo da ovo udruženje ima oko 50 članova, te da su prošle godine iz budžeta opštine dobili samo 600 KM. 

Nakon razgovora sa rukovodstvom biblioteke u Ljubinju, Čubrilović je kazao da je ovoj ustanovi neophodna pomoć šire društvene zajednice, i naglasio njen sveukupni značaj za ovu malu Opštinu.

Želim svim zaposlenima u ovoj ustanovi puno uspjeha u radu i želim im što više čitalaca. Vidim da je to uglavnom mlađa populacija, ali pridružuju se i oni stariji. Žao mi je što ovdje nemate dnevnih novina, kako bi mogli da privučete još više našeg građanstva, koje bi se moglo informisati na vrijeme, ali nažalost, to je tako kako je”, zaključio je Čubrilović.

Predsjednik NSRS se danas nije sastao sa načelnikom opštine Ljubinje Darkom Krunićem, koji je nedavno isključen iz Demokratskog narodnog saveza (DNS), jer kako kaže – nije ni dobio poziv lokalne vlasti da dođe.

Mi međutim nismo zaboravili njegovu posjetu 16. januara 2017., nedugo nakon što je njegova stranka DNS osvojila vlast u ovoj opštini.

Čubrilović je tada u Ljubinju dočekan uz najveće moguće počasti, a tom prilikom obećao je da će se aktivno uključiti u rješenje najvećih problema ove opštine, a to su putna infrastruktura, vodosnabdijevanje i električno napajanje.

S obzirom da nije ispunio baš nijedno obećanje, danas je bio mnogo oprezniji.

Dragiša Sikimić

20 Shares
20 Shares
Copy link