Požari na više lokacija u Bileći i Trebinju – uzrok ljudski faktor

BILEĆA/ TREBINJE – Na području Bileće i Trebinja vatrogasci su proteklog vikenda ugasili više od 20 požara, čiji je uzrok uglavnom ljudski faktor. Zbog jakog vjetra požari su se proširili velikom brzinom. 

Požar u Bileći (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Prema riječima komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Opštine Bileća Radoslava Radmilovića, još uvijek je aktivan požar između bilećkih sela Davidovići i Rioca, u području uzvišenja Lipnik.

“Tokom vikenda smo imali deset požara na otvorenom prostoru, uspjeli smo da ih stavimo pod kontrolu. Svi požari su bili na različitim lokacijama teritorije Bileće. Vatra je prošla preko čitave bilećke planine Sitnica,izgorjela je i jedna vikendica u selu Kačanj. Trenutno pratimo situaciju u području uzvišenja Lipnik ali kuće još uvijek nisu ugrožene”, rekao je za “Moju Hercegovinu” Radmilović.

Trebinjski vatrogasci su se tokom vikenda takođe borili sa požarima koji su namjerno izazvani,  a kritična situacija je bila u selima Volujac, Pridvorci i Jasen. Pravovremenom intervencijom trebinjskih vatrogasaca kuće u ovim selima su spasene.

O podmetnutim požarima obaviještena je  policija.

Tagovi:
Autor