Početna  /  Požar se širi Splitom, stanari gase vatru
Hrvatska Vijesti

Požar se širi Splitom, stanari gase vatru

Požar nošen jakim vjetrom hvatio je predveče splitske čertvrti Dračevac, Mejaše i Kilu, gdje vojska, vatrogasci i građani pokušavaju ugasiti buktinju, a vatra je došla do trgovačkog centra Siti Centra koji je evakuisan.

FOTO: Slobodna Dalmacija

Hina večeras saznaje kako trenutno gori oko benzinske pumpe na Dračevcu, a vatra je stigla i do stambenih četvrti Mejaša i Kile do POS-ovih zgrada. Stanari gase vatru u želji da spriječe veću štetu.

Vatra prijeti i zgradi suda na Dračevcu, a očekuje se dolazak ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i predsjednika tog suda Gorana Čolaka.

Večeras je za sav saobraćaj zatvoren veći broj saobraćajnica pa je Split trenutno potpuno odsječen od juga jer se automobilom ne može ni prema Omišu ni prema Zagori.

Neslužbeno se saznaje i kako eksplozije koje se čuju potiču od vozila Čistoće koja je zahvatila vatra. U blizini Čistoće je i asfaltna baza.

Od, vatrogasaca se saznaje da se izrađuju planovi odbrane benzinskih pumpi na ulazu u Split.
Upozoravaju se građani da ne budu u blizini pumpi pogotovo on na Smokoviku jer je ondje najteže.

Posljednje informacije koje donosi Slobodna Dalmacija govore da su vatrogasci, vojska i stanovnici Splita nadljudskim naseljima uspjeli da obuzdaju vatru u gradskim četvrftima i da je vatrena stihija pod kontrolom.

U video snimku pogledajte dramatične momente današnjeg dana u Splitu:

Vatrena apokalipsa u Dalmaciji!

POTPUNA APOKALIPSA U DALMACIJI, OVAKVA STIHIJA NE PAMTI SE GODINAMA 😮 😮 😮Vatra je sve bliže Splitu, nebo od Žrnovnice do Omiša je prekriveno dimom i čuju se detonacije. Kanaderi su se zbog bure morali vratiti u bazu. Vatrogasci, ali i stanovništvo daju sve od sebe kako bi obranili područje. Turisti u panici napuštaju mjesto. Video: Miranda Cikotić

Gepostet von Net.hr am Montag, 17. Juli 2017

0 Shares
0 Shares
Copy link