Početna  /  Povučen prijedlog odluke o raspuštanju bilećke Skupštine – Vukanović smatra da se vladajuća koalicija uplašila debakla
bileća Izdvajamo

Povučen prijedlog odluke o raspuštanju bilećke Skupštine – Vukanović smatra da se vladajuća koalicija uplašila debakla

Na zahtjev Vlade Republike Srpske sa Dnevnog reda današnje Sjednice NSRS povučen je prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine Opštine Bileća. Ovo je tokom današnjeg zasjedanja saopštio Denis Šulić, potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske. Prije povlačenja ove odluke od strane predlagača, opozicija je takođe predložila da se ova tačka Dnevnog reda povuče, ali je prijedlog odbijen. Narodni poslanik Nebojša Vukanović napisao je na svom blogu da je Vlada RS ovaj potez povukla zbog straha od debakla apostrofirajući da je ovakav rasplet pobjeda opozicije.

“Nadam se da će politički faktori u Skupštini opštine Bileća shvatiti ovo kao priliku da riješe nagomilane političke probleme i da će početi da brinu o građanima svoje lokalne zajednice.” – rekao je Šulić novinarima u Narodnoj skupštine Republike Srpske nakon povlačenja odluke o raspuštanju Skupštine Opštine Bileća.

O razlozima povlačenja ove odluke oglasio se Nebojša Vukanović koji je na svom blogu izrazio uvjerenje da je ovaj potez Vlade RS rezultat straha od debakla.

”Vlada Republike Srpske i vladajuća većina se predomislila, svjesna užasnog rejtinga SNSD-a u javnosti, i odustala je od namjere da Narodna skupština Republike Srpske, na sjednici koja je u toku, donese Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Bileća, koja bi dovela do održavanja vanrednih lokalnih izbora.” – naveo je Vukanović na svom blogu.

On je dodao da je opozicija predložila ”skidanje” ove tačke sa Dnevnog reda, ali je skupštinska većina to odbila, da bi neposredno nakon toga, Vlada, kao predlagač ove odluke, povukla ovu tačku sa Dnevnog reda.

”Prvobitno je na početku sjednice vladajuća većina odbila prijedlog opozicije da se povuče ova tačka Dnevnog reda – raspuštanje lokalne Skupštine u Bileći, koju je iza kulisa progurao poslanik SNSD-a Radovan Vuković, ali su se danas naprasno predomislili i Vlada je povukla tačku kao predlagač, svjesni da bi doživjeli debakl.” – smatra Vukanović.

Vukanović je na kraju dodao da je ovakva odluka Vlade RS pobjeda opozicije i svojevrsno povlačenje režima.

”Vlast sve više i sve češće uzmiče, što je pokazatelj slabosti režima. Pritisak o štetnim posljedicama za lokalnu zajednicu i dodatnim nepotrebnim troškovima urodio je plodom, i povlačenje režima može se smatrati još jednom pobjedom opozicije.” . naveo je Nebojša Vukanović na svom blogu.

7 Shares
Copy link
Powered by Social Snap