Potvrđen identitet nestale osobe u Gacku – ronioci pretražuju korito rijeke Zalomke

GACKO – Potraga za licem koje je juče sletilo automobilom u rijeku na putu Gacko-Nevesinje nastavljena je jutros, ali još uvijek bez rezultata.

Ronioci sistematski pretražuju korito rijeke Zalomke (Foto: Moja Hercegovina)
Ronioci sistematski pretražuju korito rijeke Zalomke (Foto: Moja Hercegovina)

Pored pripadnika vatrogasne jedinice iz Gacka, mještana i rodbine, potrazi su se pridružili i ronioci kluba “Wolf” iz Foče, koji pretražuju korito rijeke Zalomke.

Prema riječima Darka Tošića, vođe smjene vatrogasaca, uprkos kiši koja otežava potragu, 40-tak ljudi je raspoređeno duž priobalnog pojasa, dok četiri ronioca pretražuju korito:

“Vidljivost u vodi je veoma dobra i pored toga što je rijeka nadošla, pa se nadamo da će potraga uroditi plodom. Vrata vozila koje smo juče izvukli iz rijeke su bila zatvorena, stoga ne isključujemo nijednu opciju i pretražujemo šire područje oko korita rijeke”, rekao je Tošić.

U međuvremenu je potvrđen identitet nestalog lica. Radi se o 56-togodišnjem Radivoju Guzini iz Fojnice, zaposlenom u RiTE Gacko.

Da podsjetimo, juče je nešto poslije 7 časova Policijskoj stanici Gacko prijavljeno da je uočen automobil u koritu rijeke Zalomke. Auto marke pasat je izvučeno, ali u njemu nije bilo vozača. Od tada traje potraga za nestalim Radivojem Guzinom koji je upravljao vozilom.

Pored pripadnika Vatrogasne jedinice "Gacko", potrazi su se pridružili ronioci iz Foče i meštani Fojnice (Foto: Moja Hercegovina)
Pored pripadnika Vatrogasne jedinice “Gacko”, potrazi su se pridružili ronioci iz Foče i meštani Fojnice (Foto: Moja Hercegovina)

Milanka Kovačević

Autor