Početna  /  Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić za MH: Ko ne bude poštovao odluke stranke, snosiće posljedice!
Izdvajamo Teme i komentari

Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić za MH: Ko ne bude poštovao odluke stranke, snosiće posljedice!

Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić tvrdi da će svi gradski i opštinski odbori te stranke morati da poštuju odluke najviših organa DNS-a o sklapanju koalicija na predstojećim lokalnim izborima ili će, u protivnom, kako kaže, snositi odgovarajuće sankcije.

Komentarišući za Moju Hercegovinu poruke koje su juče i prekjuče, nakon odluke Predsjedništva DNS-a o istupanju iz koalicije sa SNSD-om na svim nivoima vlasti, javno iznosili pojedini visoki stranački funkcioneri iz Banjaluke, a u kojima se ističe da će DNS u najvećem gradu Srpske nastaviti da sarađuje s SNSD-om, Ivić kaže da su odluke Predsjedništva i Glavnog odbora DNS-a obavezujuće za sve niže stranačke organe.

“Predsjedništvo DNS-a dalo je rok do 21. oktobra svim gradskim i opštinskim odborima stranke da daju svoje prijedloge o koalicijama za predstojeće lokalne izbore. Predsjedništvo i ostali nadležni stranački organi nakon toga će dati svoj sud o ponuđenim prijedlozima i svi će morati da poštuju te odluke”, kaže Ivić za naš portal.

Na pitanje da li su posljednje izjave pojedinih funkcionera DNS-a iz Banjaluke o nastavku podrške kandidaturi Igora Radojičića za gradonačelnika u skladu sa nedavnim odlukama stranačkog Predsjedništva, Ivić ponavlja da su odluke vrha stranke obavezujuće za sve.

“Preko medija sam saznao za te izjave, ali ponavljam da će konačni sud dati Predsjedništvo i Glavni odbor DNS-a. Na posljednjoj sjednici Predsjedništva odluke su donijete jednoglasno, uz maksimalno pozitivnu energiju, tako da vjerujem da će svi ispoštovati ono što je usvojeno i dogovoreno”, kaže Ivić.

U jučerašnjoj izjavi za pojedine medije, sekretar Gradskog odbora DNS Banjaluka Ljubo Ninković poručio je da je njegov lični stav jasan, te da nema namjeru da prekida koaliciju sa SNSD-om.

“Meni ne pada na pamet da mijenjam svoju odluku o tom pitanju. Ja sam se jednom izjasnio za tu koaliciju, za Igora Radojičića kao gradonačelnika i to se tiče mene, ja i dalje podržavam takav stav”, rekao je Ninković za ATV.

On je dodao i to da je DNS stavio potpis na koalicioni sporazum sa SNSD-om i dao riječ.

Ne pada mi na pamet da usred kampanje mijenjam kurs i zaokrećem stranku u nekom drugom pravcu”, poručio je Ninković koji je aktuelni mandate u lokalnom parlamentu osvojio sa liste opozicionog SDS-a a potom se priklonio koaliciji okupljenoj oko vladajućeg SNSD-a.

Pojedini mediji prenijeli su i komunikaciju koju je sa svojim pristalicama preko vibera juče i prekjuče imao Borivoj Obradović, nosilac odborničke liste DNS-a u Banjaluci, gdje je on takođe poručio da se zalaže za nastavak saradnje s Radojičićem i SNSD-om u najvećem gradu Srpske.

Podsjećamo, Predsjedništvo DNS-a prekjuče je donijelo odluku o raskidu koalicije sa SNSD-om na svim nivoima vlasti.

Do pucanja koalicije došlo je nakon odluke rukovodstva SNSD-a da natjera Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, da podnese ostavku na mjesto v.d. direktora “Puteva RS”.

DNS je u koaliciji sa SNSD-om i Socijalističkom partijom Petra Đokića bio od 2006. godine.

Moja Hercegovina

11 Shares
11 Shares
Copy link