Početna  /  Posušje se oprašta od osmoro tragično stradalih mladih, policija objavila saopštenje
Hercegovina Izdvajamo

Posušje se oprašta od osmoro tragično stradalih mladih, policija objavila saopštenje

Više stotina stanovnika Posušja okupilo se u petak veče u središtu ovoga zapadnohercegovačkog gradića kako bi odali počast osmoro mladića i djevojaka koji su preminuli u tragediji koja se dogodila u novogodišnjoj noći.

Na Trgu hrvatskih branitelja brojni Posušaci su palili svijeće, zajednički se molili i polagali cvijeće. Po navodima lokalnih portala veliki broj od njih je plakao izgovarajući imena četiri djevojke i četvorice mladića koji su se ugušili u vikendici nedaleko od grada u mjestu Tribistovu.

Podsjetimo, u Tribistovu kod Posušja osmoro mladih ljudi ugušilo se plinom u novogodišnjoj noći. Pronašli su ih prijatelji iz susjedne vikendice. Po svemu sudeći, otrovali su se otrovnim plinom iz agregata koji je radio u kući u kojoj su svi prozori bili zatvoreni.

To sugeriše i jutrošnji izvještaj policije.

“Dana 1.1. 2021. godine u 10.05 sati, PU Posušje je zaprimila prijavu da je u vikend kući koja se nalazi u mjestu Tribistovo, opština Posušje, smrtno stradalo osam osoba.   Na mjesto događaja izašli su radnici Doma zdravlja Posušje i policijski službenici PU Posušje koji su zajedno sa dežurnim županijskim tužiocem na mjestu događaja izvršili uviđaj pri čemu su utvrdili da su smrtno stradali: S.R., M.R., Ž.P., M.S., M.P., S.P., I.M. i S.J., svi 2001. godište i s područja opštine Posušje. Takođe, izvršenim uviđajem je utvrđeno da se najvjerovatnije radi o gušenju, a po nalogu dežurnog županijskog tužioca u Širokom Brijegu, smrtno stradale osobe su prevezene na Odjeljenje patologije SKB Mostar gdje će biti izvršena obdukcija, nakon koje će, a eventualno i drugih potrebnih vještačenja, biti poznat uzrok smrti”, navodi se u saopštenju MUP-a ZHK.

Rezultati obdukcije i uviđaja trebali bi otkriti šta se tačno dogodilo. Tijela četiri mladića i četiri djevojke juče su popodne prebačena u Mostar.

Dan žalosti

U BiH je danas Dan žalosti, a Zapadnohercegovački kanton proglasio je tri dana žalosti.

Iako su se juče pojavile informacije da su umrli imali između 18 i 20 godina, tačno je da su svi imali 19 godina. Svi su rođeni 2001. godine.

Smrtno su stradali: Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje, Mirela Rezo, rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj, nastanjena u Posušju, Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu, nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje, Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu, nastanjena u Sutini, Posušje, Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru, nastanjen u Vrpolju, Posušje, Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu, nastanjena u Vrpolju, Posušje, Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru, nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Većina ih studirala u Mostaru

Radi se mahom o lokalnim mladićima i djevojkama. Petero ih je studiralo u Mostaru. To je objavio Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru. Na tom su sveučilištu studirali

Žana Pavković – Filozofski fakultet, Stipe Pavković – Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Ivan Miličević – Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike, Stjepan Jukić – Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i Mia Soldo – Pravni fakultet.

“Smrt nas ne može razdvojiti, vrijeme nas dijeli samo na čas. Sjećanja ne mogu otići, ona su vječno živa za nas”, naveli su iz Studentskog zbora.

Njihovim i obiteljima Stipe Romića, Mirele Rezo i Marije Pavković iz Studentskog zbora su izrazili iskrenu sućut.

Do nesreće došlo pred zoru

Navodno je u kući bio još jedan mladić koji je nakon ponoći otišao kući jer je juče ujutro morao na posao u jedan ugostiteljski objekat na Blidinju. Njega je, opet navodno, kući odvezao jedan od mladića koji se kasnije vratio u vikendicu.

Do nesreće je došlo negdje pred zoru jer su do četiri sata ujutro mladići i djevojke komunicirali s prijateljima. Tijela su nađena oko 10 sati ujutro.

Izvor: Index

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap