Početna  /  Posebna sjednica NS RS u Banjaluci
Republika Srpska

Posebna sjednica NS RS u Banjaluci

Posebna sjednica Narodne skupštine RS na zahtjev vladajuće većine, počela je u Banjaluci.

 

Na predloženom dnevnom redu je samo jedna tačka – Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS.

Zakazivanje posebne sjednice s predloženom tačkom dnevnog reda zatražila je potpisima jedna trećina poslanika iz klubova SNSD, DNS, Socijalistička partija, DEMOS, Ujedinjena Srpske, NDP i dva nezavisna poslanika,  prenosi Fena.

Pripremljena informacija za poslanike sadrži 50 strana, u kojoj se daje mišljenje vladajućih o prirodi dejtonske strukture BiH, zatim, kako su naveli, neustavnim intervencijama na Ustav BiH koje umanjuju ustavnu važnost entiteta i obaveze institucija RS da stanu u zaštitu vladavine prava i Dejtonskog sporazuma, kao i svega što RS-u po Ustavu i zakonima pripada”.

Sjednici Narodne skupštine prisustvuju predsjednica RS Željka Cvijanović, srpski poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH, ministri i premijer RS, predsjednici stranaka SNSD, SDS, PDP…

Uvodnu informaciju podnio je šef poslaničkog kluba SNSD-a Igor Žunić, nakon čega o nedejtonskim odlukama poslanicima govorio Milorad Dodik lider SNSD-a, nakon čega se obraća predsjednik SDS Mirko Šarović.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap