Početna  /  Poreska uprava i Prointer potpisali novi ugovor
Izdvajamo Republika Srpska

Poreska uprava i Prointer potpisali novi ugovor

Firma “Prointer” je i dalje “kralj” javnih nabavki u Republici Srpskoj kada su u pitanju informaciono-komunikacione tehnologije.

Najnoviji posao im je dodijelila Poreska uprava Republike Srpske.

Poreska uprava potpisala je 4. maja ugovor za nabavku sotverske licence sa firmom “Prointer ITSS” d.o.o. “Prointer” će zahvaljući ovoj javnoj nabavci da inkasira 118 000 KM.

“Prointer” je bio jedini ponuđač, a njegova ponuda je formalno-pravno ispravna, navodi se u Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku nabavki softverski licenci. Takođe, dalje u Odluci dodaju da je ponuđač sposoban i pouzdan za izvršenje Okvirnog sporazuma o nabavci sotverskih licenci.

Softverske licence su se nabavljale i prošle godine, a radi se ugovoru koji još uvijek traje s obzirom na to da je potpisan na period od 1.4.2019. do 31.12.2020. I tada je “Prointer” mogao da “trlja” ruke jer je prihodovao 139 000 KM bez PDV-a.

Da je “Prointer” sposoban i pouzdan govore i prijašnji ugovori između njega i Poreske uprave. Krajem prošle godine Poreska uprava RS je potpisala ugovor sa firmama “Prointer” i “SIRIUS 2010” d.o.o. za nabavku projektnih usluga implementacije integrisanog informacionog sistema i rektivaicije i održavanja licenci za integrisani informacioni sistem. Za ovaj posao navedene firme su dobile 2.977.708,00 KM bez PDV-a.

Zatim, nabavka usluga iznajmljivanja multifunkcionalnih uređaja za period od 3 godine košta Poresku upravu 500 000 KM. I ovaj posao je dodijeljen firmi “Prointer”.

Ne treba zaboraviti ni 86 754 KM koje “Prointer” dobija prošle godine u aprilu od Poreske uprave RS za nabavku sistema za telefoniju, odnosno telefonske centrale i telefone.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik je prošle godine potrdio da je njegov sin Igor Dodik saradnik “Prointera” i da od toga ostvaruje prihode.

Stefan Blagić

10 Shares
10 Shares
Copy link