Početna  /  Pomrsio račune „naftnom kartelu“ i natovario sebi državu na leđa
Izdvajamo Republika Srpska

Pomrsio račune „naftnom kartelu“ i natovario sebi državu na leđa

Posljednjih dana vrši se strahovit pritisak, primarno preko Poreske uprave RS, na prnjavorskog biznismena Milana Leburića, a kako saznaje Moja Hercegovina pozadina svega nije nikakva redovna kontrola poslovanja njegovih preduzeća već naredba „odozgo“ da se pomenuti pošto-poto „disciplinuje“.

Da nije riječ o običnoj kontroli Leburićevih preduzeća, među kojima je lanac „Fortuna“ marketa i benzinskih pumpi, te istoimenog tržnog centra, dalo se naslutiti po broju poslatih inspektora, koji je, kako saznaje naš portal, bio neuobičajeno veliki.

Zatvoreni marketi

„Nema mnogo adresa u Republici Srpskoj koje su mogle ’aminovati’ ovakvu akciju. Ukoliko uzmemo u obzir da Leburić nije naivan ’igrač’, da ima dobre političke veze, da mu firme zarađuju desetine miliona KM, malo je ljudi iz političkog života Srpske koji su mogli naložiti ’skidanje’ njegove glave“, ističe sagovornik našeg portala.

Nakon provjere fiskalnih kasa, nakon kojih nisu utvrđene nepravilnosti, inspektori Poreske uprave naložili su popis robe zbog kojeg je istovremeno zatvoren niz marketa u pet gradova Srpske (Prnjavor, Banjaluka, Laktaši, Bijeljina i Doboj). Iako je naredba glasila, kako saznajemo, da se „po svaku cijenu nešto mora naći“, iz same Poreske uprave RS demantuju da postoji bilo kakav pritisak na vlasnika „Fortune“. Riječ je, kažu, o redovnoj kontroli koja u ovim preduzećima nije vršena još od 2015. godine.

O motivima udara na prnjavorskog biznismena za sada se samo nagađa, ali preovladava mišljenje da razloge ne treba tražiti u lancu marketa već benzinskih pumpi.

Leburić je napravio šok među naftašima kada je mimo bilo kakvog dogovora spustio cijene goriva, i to prije ograničavanja marži i pada cijene na svjetskom tržištu. Prije toga, kada je cijena išla preko 2,20 KM po litri na drugim pumpama, on je spustio i do 1,70 KM. Da bi ostali konkurentni to su uradili i vlasnici drugih pumpi, što je dalje dovelo do toga da su cijene od Banjaluke kako se približavate Prnjavoru bile sve manje i manje. Na tako nešto ovdje nismo navikli“, ističe sagovornik Moje Hercegovine.

Kako je Leburić uzdrmao naftno tržište Srpske?

Podsjećamo, umjesto tržišne utakmice u kojoj bi konkurencijska borba značajno snizila cijene goriva na zadovoljstvo svih vozača u Republici Srpskoj, kao i čitavoj BiH, kod nas i dalje djeluje „kartelsko“ poslovanje, gdje naftni distributeri neformalnim udruživanjima monopolistički utvrđuju previsoke cijene, o čemu je Moja Hercegovina detaljno pisala krajem marta ove godine. Zvanično – u BiH se cijena goriva formira na slobodnom tržištu. U praksi – zbog nepostojanja mehanizma kontrole i regulisanja naftaši neformalnim dogovorima formiraju monopolističke cijene, što je nezakonito.

Ovakvo djelovanje prekinuo je upravo Leburić koji je u februaru i martu ove godine na dvije pumpe u Prnjavoru spustio cijenu i za 50 feninga po litru u odnosu na konkurenciju. Svojevrsnu revoluciju Leburić je započeo pošto je prošle godine otvorio tržni centar „Fortuna City“ i u njenom sklopu pumpu „Fortuna Oil“, preko koje je, spuštanjem cijena goriva mimo konsultacija sa drugim naftašima, privukao muštarije i u sam tržni centar.

Fortuna Oil

Ovaj marketinški potpuno opravdan potez – jer je na taj način “jednim udarcem ubio dvije muve”, i privukao vozače na pumpu ali, kada su već tu, i u market, potresao je tržište. Kolone automobile ispred pumpe su svakim danom bile sve veće. Neimavši kud, Milorad Slavuljica, vlasnik “Slavuljica Petrola”, pumpe smještene preko puta pomenutog “Fortuna Oil-a”, spustio je cijene ispod konkurentovih, kako bi ostao u “igri”. Na opšte zadovoljstvo vozača, ovaj “rat” se nastavio, pa su u Prnjavoru još dvije pumpe spustile cijene, a pomenuti dvojac gorivo prodavao za 1,69 KM u momentu kada su cijene u ostatku Republike Srpske bile od 2,09 do 2,22 KM po litri.

Prema nezvaničnim informacijama, prnjavorski primjer uznemirio je ostale, godinama uljuljkane, pumpadžije, jer su vozači vremenom počeli stvarati kilometarsku gužvu ispred pomenutih pumpi, ali i zbog toga što se glas o ovom presedanu počeo brzo širiti uz opšti utisak građana da “ipak može kada se hoće”. Zbog toga su vlasnici pumpi organizovali sastanak sa ciljem da se sve zaustavi i cijene vrate na one koje imaju i drugi vlasnici, ali, prema pomenutim informacijama, Leburić nije došao na sastanak te se trend niskih cijena nastavio i dalje.

„Fortuna Oil“ se približava Banjaluci

Paniku među naftašima izazvao je i podatak da pumpa „Fortuna Oil“ uskoro kreće da posluje i u Klašnicama, na samo 15 kilometara od Banjaluke, mjesta sa najvećim brojem vozila u Srpskoj. Imajući u vidu ranije Leburićeve poteze moglo se očekivati da značajno manjim cijenama goriva od konkurencije motiviše Banjalučane da se provozaju pomenutih 15 kilometara kako bi kod njega točili gorivo, što bi dalje neminovno oborilo cijene i na drugim pumpama.

Da li je naftaški lobi u toliko tijesnoj vezi sa najznačajnim pripadnicima vlasti Srpske, pa se ovih dana realizuje plan Leburićevog „disciplinovanja“, kako bi odustao od sličnih ideja, pokazaće vrijeme. Sam vlasnik „Fortune“ nije javno želio saopštiti da li misli da su ovosedmični pritisci vezani za pomenuto smanjenje goriva ali jeste priznao da se susreće sa raznom vrstom problema od kada se odlučio za smanjenje cijena goriva.

Inače, Prnjavorčani su posljednjih dana na društvenim mrežama pokrenuli svojevrsnu akciju u kojoj pozivaju sugrađane da robu kupuju u „Fortuna“ marketima a gorivo toče na istoimenim pumpama.

Moja Hercegovina

150 Shares
150 Shares
150 Shares
Copy link