Početna  /  Policijski službenici u prvom kvartalu 2018. godine održali 16 predavanja u osnovnim i srednjim školama
Hercegovina

Policijski službenici u prvom kvartalu 2018. godine održali 16 predavanja u osnovnim i srednjim školama

Policijska uprava Trebinje je za tri mjeseca 2018. godine održala 16 predavanja za ukupno 453 đaka i 14 prosvjetnih radnika.

Posljednje u nizu predavanja održano je juče u Bileći, u Osnovnoj školi ”Petar Petrović Njegoš”, a pripadnici Policijske stanice Bileća održali su predavanje za učenike osmog razreda na temu ”Maloljetnička delikvencija”. Predavanju je prisustvovalo 25 učenika koji su iz prezentacije i teorijskog izlaganja policijskih službenika mogli čuti koji sve oblici prestupničkog ponašanja mogu da se uvrste u maloljetničku delikvenciju.

Osnovni cilj ovih predavanja je smanjenje maloljetničke delikvencije kao i sticanje povjerenja kod školaraca. Takođe, raznim temama je obuhvaćena i upotreba interneta i mogućnosti koje internet pruža, ali i načini zloupotrebe podataka koji se objave na društvenim mrežama. Pažnja učenika je skrenuta i na negativnosti upotrebe narkotikih sredstava.

Policijska uprava Trebinje će, kako se navodi u saopštenju za javnost, i u nastavku školske godine nastaviti sa realizacijom preventivnih predavanja.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap