Početna  /  Policijski radar „uslikao“ Banjalučanina u gradu u kojem nije bio
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Policijski radar „uslikao“ Banjalučanina u gradu u kojem nije bio

Banjalučanin Miroslav Š. ostao je zatečen kada mu je na kućnu adresu stigao nalog za plaćanje saobraćajne kazne zbog prekoračenja brzine na području Bosanske Krupe.

Ovaj nalog bi vjerovatno bio kao i hiljade drugih, da su ili Miroslav Š. ili njegov automobil kojim slučajem bili u sporno vrijeme na navedenoj lokaciji, ali kako ga put nikada nije odveo u Bosansku Krupu ovaj Banjalučanin je bio zatečen „čestitkom“, piše Euro Blic.

– Putem pošte mi je dostavljen prekršajni nalog izdat od strane MUP Unsko- sanskog kantona, Odsjeka za videonadzor i kamere. U prekršajnom nalogu je, pored mojih ličnih podataka, navedeno da sam 21. novembra prošle godine u 5.07 ujutro počinio saobraćajni prekršaj u Rudaničkoj ulici u Bosanskoj Krupi, gde sam prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja – ispričao je Miroslav Š..

Vještačenje

Obzirom da, kako kaže, nikada u životu nije bio, niti prolazio kroz Bosansku Krupu, pa ni 21. novembra kada ga je policijski radar „uhvatio“, Banjalučanin je odbio da plati kaznu.

– U skladu sa važećim zakonskim propisima zatražio sam sudsko odlučivanje pred nadležnim sudom u Bosanskoj Krupi, u kojem ću svakako tražiti vještačenje fotografije radara, ako ista uopšte postoji, jer kao što sam već naveo, ne postoji ni najmanja mogućnost da sam ja ili neko drugi sa mojim automobilom počinio sporni prekršaj – objasnio je Miroslav Š.

Nakon upita  u MUP Unsko-sanskog kantona su utvrdili da je u pitanju greška policijskog službenika koji je obrađivao podatke sa radara.

– Policijski službenik je omaškom slovo O na registraciji pročitao kao broj 0. Prekršajni nalog je povučen i vozač neće morati da ga plati – objasnili su u MUP USK.

Drugi vozači

Miroslav Š. vjeruje kako nije jedini koji je na opisani način bio zatečen „čestitkom“ iz policije.

– Vjerujem da se slične stvari dešavaju i drugim građanima, pa je krajnje vrijeme da se ovakvim greškama stane u kraj u interesu pravne sigurnosti građana – zaključio je ovaj Banjalučanin.