Početna  /  Policija uhapsila Branislava Borenovića i Draška Stanivukovića
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Policija uhapsila Branislava Borenovića i Draška Stanivukovića

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske jutros su uhapsili Davora Dragičevića nakon čega su uslijedila hapšenja još nekoliko osoba, uključujući i majku Davida Dragičevića i pojedine opozicione političare u RS.12:42 – Pripadnici MUP-a RS uhapsili su Vojina Mijatovića iz SDP-a. 

12:26 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su na Trgu Krajine predsjednika PDP-a Branislava Borenovića i poslanika u NSRS-u Draška Stanivukovića.

Hapšenje je uslijedilo nakon što je Stanivuković pozvao građane da u 18 sati u što većem broju dođu na Trg Krajine i pruže podršku Davoru Dragičeviću, Suzani Radanović i ostalim osobama koje su danas uhapšene. 

Stanivuković je nakon toga presjekao žutu traku kojom je policija ogradila mjesto na kojem građani odaju počast stradalom Davidu Dragičeviću. 

Nekoliko trenutaka nakon toga policija je s Trga Krajine odvela i Draška Stanivukovića i Borislava Borenovića, a okupljeni građani su negodovali. 

Borenović i Stanivuković posljednji su uhapšeni od jutros u Banjoj Luci, a epilog je to privođenja Davora Dragičevića. Kako je ranije saopšteno iz policije, Dragičević je priveden zbog ugrožavanja javne sigurnosti. Ubrzo nakon toga na Trgu Krajine je uhapšena njegova bivša supruga Suzana Radanović i još dvije osobe, a potom i bivši poslanik u NSRS-u Adam Šukalo koji je s grupom građana ispred PU Banja Luka tražio da Dragičević i ostali budu pušteni. 

Prije hapšenja Borenovića i Stanivukovića u Parku Petar Kočić došlo je do naguravanja između policije i građana, prilikom čega je povrijeđen policajac.

107 Shares
107 Shares
107 Shares
Copy link