Početna  /  Polaznici Škole glume se predstavili domaćoj publici- Prvi korak ka Omladinskom pozorištu u Gacku
gacko Hercegovina

Polaznici Škole glume se predstavili domaćoj publici- Prvi korak ka Omladinskom pozorištu u Gacku

 GACKO – Dva mjeseca rada škole glume u Gacku je bilo dovoljno da se mlada trupa od 20-tak glumaca pod rediteljskom palicom Željka Miloševića pojavi na daskama koje život znače i pobere simpatije publike. Zaključak organizatora, učesnika i publike je isti-Gacku je potrebno omladinsko pozorište.

Sala Doma kulture je u srijedu uveče bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Vršnjaci, rodbina, ali i građani Gacka su u velikom broju došli da vide šta su to njihovi mladi sugrađani pripremili.

Grupa osnovaca je svoj nastup bazirala na jednostavnim tehnikama-dramskom izrazu kroz brzalice, stihove, mimiku i pokret, dok su srednjoškolci imali ozbiljniji glumački zadatak.

Oslanjajući se na popularne tekstove Duška Radovića, mladi glumci su na duhovit i lepršav način dočarali muško-ženske odnose i u nekoliko navrata izazvali smijeh i aplauze publike.

Željko Milošević, trebinjski glumac i pedagog, ističe da je cilj za ovu sezonu da sa mlađom grupom napravi predstavu- igrokaz koji će biti cjelovitiji pozorišni čin, a sa srednjoškolcima predstavu kojom će konkurisati na neki od BH festivala omladinskog dramskog stvaralaštva.

Glumci su imali pozitivnu tremu, istakli su da su mnogo naučili, ali i da su uživali na probama. Izrazili su nadu da će se istrajati u ovom naumu i da će Gacko dobiti, ako ne amatersko, ono barem omladinsko pozorište.

Inicijator škole glume je KSC Gacko. Direktorica Anđelka Boljanović je istakla da su im očekivanja ostvarena i izrazila nadu da će ovo biti vjetar u leđa za formiranje pozorišta u Gacku.

Milanka Kovačević

81 Shares
81 Shares
Copy link