Početna  /  Pokret slobodnih građana: U pripremi još jedna režimska krađa izbora!
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

Pokret slobodnih građana: U pripremi još jedna režimska krađa izbora!

Pokret slobodnih građana Doboj objavio je Saopštenje za medije u kojem je iskazana zabrinutost velikim brojem fiktivnih političkih subjekata kojih je, kako tvrde, oko 80% od ukupnog broja učesnika predstojećih izbora. Iz ovog pokreta pozivaju da se u što većem broju izađe na izbore kako bi se sačuvala izborna volja građana i spriječile izborne malverzacije. Podsjećamo, Pokret slobodnih građana je u Doboju bio najzaslužniji za ponavljanje lokalnih izbora u Doboju kada su terenskim radom uočili i dokazali veliki broj nepravilnosti zbog čega je CIK i poništio prvobitne rezultate. Saopštenje prenosimo u cjelosti i bez izmjene.

Vladajući režim opet stvara fiktivne stranke kao mehanizam za krađu na izborima.

Pretjerano veliki broj (fiktivnih) stranaka se koristi kao izgovor da bi se umanjilo (zabranilo) prisustvo opozicije u biračkim odborima na glasačkim mjestima jer—”broj stranaka je veliki a dozvoljeni broj članova u biračkim odborima je mali”.

Bez prisustva opozicije u biračkim odborima, vrata se široko otvaraju za već oprobanu masovnu krađu glasova. O tome svjedoči slučaj Doboj 2020. godine gdje je Centralna izborna komisija naredila ponavljanje izbora a tužilaštvo podiglo optužnice protiv, oko 400 ljudi zbog Izborne prevare.

I ovaj put, režimske stranke su kako u Doboju tako i širom Srpske i FBIH izmislile preko 80% stranaka na sceni da bi već oprobanom—i još nikada kažnjenom metodom—okupirale biračke odbore i pokrale volju građana, kao što su to uradili u Doboju 2020. godine.

Istaknuti član i suosnivač NG Pokret slobodnih građana Doboj, gdin. Miroslav Borojević, danas je izjavio: ”Izbori će i ove godine biti pokradeni”, možda u manjoj mjeri jer su uvedena nova pravila prilikom glasanja, ali budite sigurni da postoji plan za brutalnu i nikad veću krađu volje naroda – i dodao da ”bez poštenih i regularnih izbora, koje nemamo od nastanka Dejtonske BiH , vlast nema demokratski legitimitet. Borba protiv fiktivnih stranaka, okupacije biračkih odbora, i za izmjenu izbornog zakona u tehničkom smislu, je borba za regularnost izbora i poštovanje izborne volje građana”.

Pokret slobodnih građana ove godine se neće nalaziti na izbornim listama ali će se zasigurno boriti za legitimnost izbora i poštovanje izborne volje građana. Pokret je 2020. godine svojim djelovanjem skrenuo pažnju na krađu izbora u Doboju i izdejstvovao istragu i ponavljanje izbora. Tim putem i nastavljamo kako bi u što skorije vrijeme imali fer i poštene izbore. Izjavio je Borojević, i dodao da Centralna izborna komisija mora u što skorijem roku djelovati kako bi sankcionisala krivce za ovakvo stanje u izbornom procesu i konačno vratiti vjeru u isti.

Pokret slobodnih građana poziva sve ljude—da masovno izađu na izbore i na taj način stanu u odbranu demokratije i suprotstave se izbornoj krađi i falsifikovanju izborne volje građana.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap