Početna  /  Pojačan “Savez za promjene”: Šukalo i Vukanović potpisuju saradnju sa SDS-om
Republika Srpska Vijesti

Pojačan “Savez za promjene”: Šukalo i Vukanović potpisuju saradnju sa SDS-om

BANJALUKA – Glavni odbor Stranke Napredna Srpska danas je donio odluku da predsjednik ove stranke Adam Šukalo sutra potpiše sporazum o političkoj saradnji sa SDS-om i Pokretom “Za pravdu i red – Nebojša Vukanović”.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Šukalo je, nakon sjednice održane u Ugljeviku, rekao novinarima da je Glavni odbor dao saglasnost i da u ponedjeljak, 28. decembra, bude potpisan sporazum sa Savezom za promjene o ulasku ove stranke u taj savez.

“Glavni odbor podržao je potpisivanje protokola o saradnji sa Savezom za promjene da zajednički predlažu kandidate za načelnike u svim opštinama Srpske”, rekao je Šukalo.

On je naveo da je Glavni odbor danas donio odluku kojom zahtijeva od rukovodstva Narodne skupštine Republike Srpske da povuče zakon o radu iz procedure po hitnom postupku i da ovaj zakonski akt uputi u redovnu proceduru.

Predsjednik Opštinskog odbora ove stranke u Ugljeviku Lazar Milošević rekao je da će u ovoj podmajevičkoj opštini biti nastavljena saradnja sa načelnikom Vasilijem Perićem, te izrazio uvjerenje da će stranka biti dio lokalnog parlamenta.

Milan Miličević: Savez za promjene nastupa jedinstveno na lokalnim izborima

Savez za promjene na predstojećim lokalnim izborima imaće jedinstven nastup, odlučio je danas Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) u Tesliću.

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević rekao je novinarima da će zajednički nastup Saveza za promjene biti formalizovan u ponedjeljak, 28. decembra, potpisivanjem memoranduma.

On ističe da će u svim lokalnim zajednicama kao Savez za promjene imati zajedničke kandidate za načelnike i gradonačelnike.

“To je još jedan dokaz da Savez za promjene nastupa jedinstveno i da može i ima snagu da u predstojećem periodu, a naročito na lokalnim izborima, pobijedi u većini lokalnih zajednica u Republici Srpskoj”, ocijenio je Miličević.

0 Shares
0 Shares
Copy link