Početna  /  Pogledajte kako se Vučić poklonio žrtvama masakra u Srebrenici (VIDEO)
Republika Srpska

Pogledajte kako se Vučić poklonio žrtvama masakra u Srebrenici (VIDEO)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je cvijeće u Memorijalnom centru u Potočarima nakon što je stigao u Srebrenicu na investiciono-razvojnu konferenciju.

Vucic_Potocari

Cvijeće su položili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović kao i mnogobrojne druge delegacije.

Subašić: Vučić je prošao kapiju Potočara i prihvatio genocid

Prvu reakciju na polaganje i poklanjanja žrtvama masakra u Srebrenici Aleksandra Vučića za N1 televiziju dala je Munira Subašić, predsjednica udruženja “Majke Srebrenice”, koja je istakla da je premijer Srbije samim činom prolaska kroz kapiju prihvatio da se u Srebrenici desio genocid.

“Drago mi je da je Vučić prošao kapiju i time prihvatio da se desio genocid. On je prošao kapiju na kojoj piše da se ovdje desio genocid. Mislili smo da će ponijeti i Cvijet Srebrenice, ali svako radi ono što misli. Nadamo se da će Srbija vratiti svoje dugove Srebrenici, kako bi mladi mogli početi da žive i rade”, istakla je Subašić.

“On zna šta se desilo ovdje, i vjerovato ga nešto proganja u duši”, dodala je, dodavši da Srbija 23 godine iskorištava hidrocentali Bajina bašta, ali da joj to specijalno ne smeta: “Neka oni vrate dug Srebrenici i BiH, i ne moraju više ništa dati”.

Što se tiče Dodikovog poklanjanja žrtvama, Subašić je kazala: “On isto zna šta se desilo ovdje. Dolazio je i prije, a bio je dio vlasti kada se dešavao Genocid u Srebrenici”, kazala je Munira Subašić za N1.

Izvor: N1