Početna  /  Počelo ukrupljavanje opozicije: Bosić, Vukanović i Šukalo potpisali Protokol o saradnji
Republika Srpska Vijesti

Počelo ukrupljavanje opozicije: Bosić, Vukanović i Šukalo potpisali Protokol o saradnji

BANJALUKA – Predsjednici SDS-a Mladen Bosić, Stranke Napredna Srpska Adam Šukalo i Stranke za pravdu i red Nebojša Vukanović potpisali su danas u Banjaluci Protokol o saradnji.

Foto: Srpska Demokratska Stranka
Foto: Srpska Demokratska Stranka

Lider SDS-a Mladen Bosić je rekao da se ovim nastavlja proces ukrupljavanja opozicije u Republici Srpskoj, budući da će stranke Saveza za promjene sutra potpisati memorandum o saradnji u narednom periodu, što je, kaže, jačanje opozicione scene neophodno pred lokalne izbore.

Očekuje da će ovaj politički blok imati zajedničke kandidate na lokalnim izborima.

“Republici Srpskoj su neophode temeljne promjene kako bi mogla da krene naprijed, nakon dugog perioda laganog propadanja”, rekao je Bosić u izjavi novinarima.

“Očekujemo da krajnji rezutat bude kraj režima u Republici Srpskoj, postavljanje novih prioriteta, a broj jedan je zapošljavanje, razvoj i napuštanje politike konflikata sa svima, koju zastupa aktuelna vlast u Srpskoj”, dodao je on.

Podsjetio je da prioritet za Republiku Srpsku treba da bude borba protiv kriminala i korupcije.

Adam Šukalo je rekao da su potpisali protokol o saradnji sa Srpskom demokratskom strankom kako bi podržali promjene neophode za Republiku Srpsku, a prioritet i za ovu stranku biće borba protiv kriminala i korupcije.

I Nebojša Vukanović ističe da je potrebno da se okupe sve opozicione stranke kako bi došlo do neophodnih promjena u Srpskoj.

Ukazao je na tešku ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj, te da su propale dvije banke, da je energetski sektor u problemima, istakavši da je krajnje vrijeme da i građani ustanu protiv ovakve situacije.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap