Početna  /  Počela predizborna kampanja u Gacku: Pijaca osvanula prelijepljena plakatima
gacko Hercegovina Vijesti

Počela predizborna kampanja u Gacku: Pijaca osvanula prelijepljena plakatima

GACKO – Kampanja političkih blokova i stranaka danas je zvanično počela i u opštini Gacko. Poznavaoci političkih prilika tvrde da će ovo biti najneizvjesnija izborna trka do sada.

Savez za promjene (Foto: Moja Hercegovina)
Savez za promjene (Foto: Moja Hercegovina)

Članice Saveza za promene su štandovima na gradskom trgu i podjelom promotivnog materijala ozvaničile početak kampanje.

Podršku aktuenom načelniku Milanu Radmiloviću su dale četiri stranke koje u Gacku deluju u okviru Saveza: SDS, PDP, SRS RS i SPO RS.

Sa druge strane, SNSD je odlučio da svojim djelovanjem obuhvati što širu populaciju i skrene pažnju i starijih i mlađih. Petak je tradicionalno pazarni dan u Gacku, pa je pijaca osvanula prelijepljena plakatima na kojima dominira lik predsjednika stranke Milorada Dodika.

Uslijedilo je i saopštenje za javnost u kome su naglasili da im je osnovni cilj poboljšanje položaja mladih, višečlanih porodica i sportskih kolektiva, i pomenuli konkretne pomoći klubovima i porodicama sa četvoro i više djece koje su pružili u proteklom periodu.

SNSD (Foto: Moja Hercegovina)
SNSD (Foto: Moja Hercegovina)

DNS je odlučio da simbolično obilježi prvi dan kampanje tako što su 100 KM uplatili na račun Centra za djecu sa posebnim potrebama.

I dok zvanična kampanja tek treba da se zahukta, ona nezvanična, koja se odvija daleko od očiju javnosti, ulazi u završnu fazu. Glavna moneta su, već tradicionalno, radna mjesta, Naravno, u igri su putevi, vodovod, unaprijeđenja. Tamo gdje obećanja ne pomažu, pomoći će ucjene, kažu upućeni.

Iako je nezahvalno davati prognoze, opšte mišljenje je da će načelnik biti izabran u foto-finišu, tačnije da je moguće da razlika od 50-tak glasova odluči da li će Milan Radmilović ostati u fotelji načelnika opštine, ili će na to mesto doći kandidat SP Majo Skoko.

Kada je u pitanju sastav parlamenta, velika je vjerovatnoća da će dvije najveće stranke imati podjednak broj odbornika, pa će se tražiti široka koalicija za obezbjeđivanje većine.

Dakle, sve opcije su otvorene, a u političkom smislu bi najnepovoljnija varijanta bila da skupštinska većina bude iz jednog, a načelnik iz drugog bloka.

Da li će se u narednih mesec dana nešto promijeniti, saznaćemo već 3. oktobra, kada budu objavljeni preliminarni rezultati.

Milanka Kovačević

47 Shares
47 Shares
Copy link