Subota, 18.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Plenković odlučio: Naći ćemo način da skinemo ploču “Za dom spremni”

  Podijeli:

  Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je za Jutarnji list da će se naći zakonti način da se ukloni sporna ploča u Jasenovcu na kojoj stoji ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

  Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

  “Naći ćemo zakonit način za zamjenu ploče”, glasio je kratak, ali vrlo jasan odgovor Andreja Plenkovića na pitanje sudbine spomen-ploče poginulim braniteljima, pripadnicima HOS-a, koja je podignuta u Jasenovcu, piše Jutarnji list.

  List na svom sajtu prenosi da Plenković nije kazao kada će se sporna ploča ukloniti, niti je otkrivao hoće li se sačekati s donošenjem novog zakona, o čemu je prošlog vikenda govorio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

  Spomen ploča sa ustaškom parolom

  Ipak, ističe “Jutarnji”, premijer je bio jasan i nedvosmislen jer je rekao da će se sporna ploča zamijeniti i da će vlada to učiniti tako da ne bude sumnje u zakonitost tog postupka.

  Zbog te ploče, odnosno ustaškog pozdrava “Za dom spremni”, počela je i da se “drma” hrvatska vlada jer su koalicioni partneri Plenkovićeve HDZ zatražili da se ona ukloni, a u tom stavu nisu ostali usamljeni.

  Uklanjanje ploče, između ostalih, tražili su i predstavnici srpskih manjina.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI