Početna  /  Plenković: Ne očekujem zatezanje odnosa zbog Gotovine
Hrvatska Srbija Vijesti

Plenković: Ne očekujem zatezanje odnosa zbog Gotovine

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da ne očekuje zatezanje odnosa sa Srbijom zbog imenovanja generala u penziji Ante Gotovina za posebnog savetnika ministra odbrane.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

“Kada razgovarate s generalom Gotovinom, vidite da je on usmeren na mir, saradnju, budućnost, stabilnost i na analizu jednog komplikovanog okruženja u kojemu se danas nalaze Hrvatska i Evropa. Verujem da će on svojom mudrošću i smirenošću biti koristan savetnik ministru odbrane”, rekao je sinoć Plenković novinarima u Osijeku, prenela je agencija Hina.

On je tako odgovorio na pitanje novinara o reakciji premijera Srbije Aleksandra Vučića na Gotovinino imenovanje.

Na pitanje da li je iznenađen reakcijom iz Srbije, Plenković je odgovorio da “ne vidi da je reakcija nešto problematično”.

On je istakao da zbog imenovanja Gotovine ne očekuje zatezanje odnosa sa Srbijom, nego obratno.

Podsjećamo, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da “ne želi da ruši odnose s Hrvatskom”, ali da je razumeo poruku Zagreba koj je poslao postavljanjem bivšeg haškog optuženika Ante Gotovine za savetnika Vlade Hrvatske.

“Sasvim je izvesno da Srbi, pre svega prognani Srbi koji su živeli na području Krajine i Hrvatske, ne mogu da budu srećni. Ja ne želim da rušim odnose s Hrvatskom, ali razumeli smo poruku postavljanjem Gotovine”, rekao je Vučić novinarima.

General u penziji i bivši haški optuženik Ante Gotovina imenovan je u čevrtak za posebnog savetnika potpredsednika vlade i ministra odbrane Damira Krstičevića.

0 Shares
0 Shares
Copy link