Početna  /  Plate poslanika PS BiH u mjesecu aprilu: Rekorderi poslanici i delegati iz RS! (FOTO)
Bosna i Hercegovina Izdvajamo

Plate poslanika PS BiH u mjesecu aprilu: Rekorderi poslanici i delegati iz RS! (FOTO)

Foto: N1

Dok su brojni građani Bosne i Hercegovine ostajali bez posla i dok je gotovo kompletna ekonomija bila zatvorena i prigušena usljed problema izazvanih virusom korona, u mjesecu aprilu poslanici i delegati Parlamentarne skupštine BiH nisu imali tih problema.

Dobro je poznato da su poslanici najvišeg zakonodavnog tijela BiH astronomski plaćeni, međutim, ovdje se postavlja pitanje opravdanosti plata u mjesecu u kojem je čitava zemlja praktično stala.

Moja Hercegovina vam donosi plate poslanika u PS BiH za mjesec april, bez uračunatih naknada za učestvovanje u radnim tijelima odnosno komisijama, ali sa uračunatim toplim obrocima, paušalima, naknadama za odvojeni životi smještaj, upotrebu vozila itd.

Iz džepova građana samo za mjesec april, poslanicima je na račune leglo gotovo 300.000 KM, a među onim sa najvećim primanjima su Nikola Špirić – 6.500, Obren Petrović – 6.400, Dragan Čović 6.300, a u samom vrhu su i Bakir Izetbegović i Šemsudin Mehmedović. Među opozicionarima izdvajaju se Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mladen Bosić, sa platama koje se kreću do 5.500 KM.

Kompletan pregled plata poslanika i delegata koji su u profesionalnom radnom odnosu u PS BiH pogledajte u tabelama ispod.

Autor: Stefan Blagić

70 Shares
Copy link
Powered by Social Snap