Početna  /  „Planet soft“ oborio tender namijenjen „Prointeru“
Izdvajamo Republika Srpska

„Planet soft“ oborio tender namijenjen „Prointeru“

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH usvojila je žalbu kompanije „Planet soft“ i poništila rješenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS kojim je „Prointeru“ dodijelilo posao nabavke softvera za registar poljoprivrednih gazdinstava vrijedan gotovo pola miliona maraka.

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH je naložila ministarstvu da donese novo rješenje u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

U žalbi „Planet softa“ je, između ostalog, navedeno da su krajem januara od Ministarstva dobili sporno rješenje o izboru najpovoljnijeg ponuđača i to bez zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda, čime je, kako kažu, resorno ministarstvo evidentno povrijedilo Zakon o javnim nabavkama.

Takođe, naglašavaju da je pomenuto rješenje kontradiktorno jer je navedeno da je ono pravosnažno danom donošenja, dok se, kako kažu, u posljednjem pasusu ističe pouka o pravnom lijeku.

Oni se takođe žale i na nepravilnosti prilikom ocjene ekvivalentnosti sertifikata potrebnih za obavljanje pomenutog posla.

“Postoji samo jedno objašnjenje, a to je da je ugovorni organ tražio način da pogoduje “Prointeru”, navedeno je u žalbi “Planet softa”.

U svom izjašnjenju na žalbu, Ministarstvo je ocijenilo da je žalba djelimično osnovana i to su priznali da su pogriješili u dijelu koji se odnosi na dostavljanje zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda.

Nakon ovog donijeli su rješenje kojim su djelimično usvojili žalbu “Planet softa”, ali je Kancelarija poništila i ovo rješenje.

Važno je pomenuti da je “Prointer” krajem prošle godine dobio od ovog ministarstva i posao implementacije Veterinarskog informacionog sistema vrijedan gotovo 300.000 KM, te su tada istakli da im je pristigla samo jedna ponuda.

Izvor: Capital

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap