Početna  /  Petrov: Most više nije dio vlade Hrvatske
Hrvatska Vijesti

Petrov: Most više nije dio vlade Hrvatske

ZAGREB – Predsjednik Sabora Božo Petrov obratio se javnosti u Saboru: “Mostovi ministri danas će dati ostavke”, kazao je.

Božo Petrov (Foto: Moja Hercegovina)

“Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić i ostali ministri danas će dati ostavke. Mi više nismo dio ove Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja, kao ni prošle godine kad je HDZ rušio svoju vladu. Kad se već predsjednik Vlade ne drži niti Ustava niti parlamentarne demokratije, mi hoćemo. Ovim potezom sprečavamo ustavnu krizu i pokazujemo odgovornost prema građanima”, kazao je Petrov.

“Andrej Plenković je svojim potezom srušio ovu Vladu i rekao da ima većinu. Ja ga pozivam da to pokaže, inače će biti kriv za političku krizu. Sve se ovo događa zbog zaštite ministra finansija i stanja u Agrokoru. U trenutku kad potpisi dođu i zahtjev za tom tačkom, uvrstiću u dnevni red. Nećemo se igrati, kao što se HDZ igrao prošle godine, kad je bilo riječi o smjeni Tomislava Karamarka. Ići će po dnevnom redu i prvo što će se raspraviti, raspraviće se tačka o opozivu ministra financija i vidjeće se ko je srušio ovu Vladu i raspraviće se afera Agrokor. HDZ može očekivati šta god hoće, ja neću dopustiti igre. Ako je prvo došla tačka s opozivom ministra finansija, onda će se ta tačka i održati, ako dođu potpisi za smjenu mene kao predsjednika Sabora, ja ću je vrlo rado uvrstiti. Mi želimo rasrpaviti i pokazati ko je i zbog čega srušio ovu Vladu i na koji se način dogodila afera Agrokor”, rekao je Petrov.

Kriza vlasti ponovno trese Hrvatsku nakon što je u četvrtak na sjednici Vlade premijer Plenković smijenio Mostove ministre koji nisu stali uz ministra finansija Zdravka Marića.

HDZ trenutno skuplja potpise i za smjenu Boža Petrova.

0 Shares
0 Shares
Copy link