Početna  /  Persa Klimenta napustila SNSD: Sprema se nova skupštinska većina u Ljubinju
Hercegovina ljubinje

Persa Klimenta napustila SNSD: Sprema se nova skupštinska većina u Ljubinju

LJUBINJE – Godinu dana nakon što je formirana, skupštinska većina okupljena oko DNS-a i SNSD-a više ne postoji.

Zasijedanje ljubinjske Skupštine (FOTO: Moja Hercegovina – arhiva)

Kako nezvanično saznajemo, novu skupštinsku većinu formiraće Srpska demokratska stranka, koja trenutno broji pet odbornika, a zajedno sa njima, aktuelnog načelnika opštine Ljubinje Darka Krunića, podržaće Persa Klimenta koja je napustila SNSD, kao i po jedan odbornik Partije demokratskog progresa (PDP), Socijalističke partije (SP) i novoosnovane Snage Hercegovine.

U ovom slučaju, opoziciju bi najvjerovatnije činila četiri odbornika DNS-a i dva odbornika SNSD-a.

Persa Klimenta je za “Moju Hercegovinu” potvrdila da je donijela odluku o napuštanju SNSD-a i da prelazi u nezavisnog odbornika.

Persa Klimenta, predsjednica Skupštine opštine Ljubinje (FOTO: Moja Hercegovina)

S obzirom da se ne slažem sa radom preostala dva odbornika SNSD-a i da skupština već šest mjeseci ne funkcioniše u interesu građana Ljubinja, odlučila sam da napustim stranku i od sada ću nastupati kao nezavisni odbornik”, kazala je Klimenta u izjavi za naš magazin.

Ona je potvrdila da će podržati rad aktuelnog načelnika opštine Ljubinje Darka Krunića, kao i sve skupštinske prijedloge koji su interesu građana Ljubinja.

“Život ide dalje. Moramo raditi”, zaključila je Klimenta.

U 10 časova počinje 8. redovna sjednica Skupštine opštine Ljubinje, nakon koje vam osim redovnog izvještaja donosimo nove izjave odbornika i načelnika Opštine.

Dragiša Sikimić

 

0 Shares
0 Shares
Copy link