Ponedjeljak, 20.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Pelješac u plamenu: Vatra stigla do kuća (VIDEO)

  Podijeli:

  Stanje na Pelješcu, gdje bjesne požari koje gase stotine vatrogasaca i vojska, vrlo je teško, kaže potpredsjednik hrvatske vlade Damir Krstičević.

  Požar je na tom poluostrvu zahvatio više kuća. Zbog jakih naleta bure, kao i nepristupačnog terena, gašenje je otežano. Vatra je zahvatila potkrovlja i dio fasade nekoliko kuća u mjestu Mokalo, na području Orebića, dok su donji dijelovi kuća spaseni. Izdata je naredba za evakuaciju stanovnika sela Mokalo te turista iz dva obližnja kampa.

  Nezvanično, uzrok požara na Pelješcu je varničenje dalekovoda koji je prošle noći oborila bura.

  -Situacija na Pelješcu vrlo je složena, ali mislim da ćemo to sve staviti pod kontrolu – izjavio je za HRT Krstičević, koji je za ujutro hitno sazvao sastanak dubrovačko-neretvansko županijskog vatrogasnog štaba.

  Ministar je izrazio žaljenje što su u požaru na Pelješcu u utorak nagorjela četiri stambena objekta – fasade i krovišta kuća u selu Stankovići, te zahvalio svim vatrogascima na ogromnom angažmanu koji su uložili u Orebiću i okolnim mjestima.

  On je dodao da će vatrogasci cijelu noć dežurati i pratiti situaciju.

  Zbog jake bure kanaderi su tek u poslijepodnevnim satima uspjeli da se probiju do požarišta i pomognu vatrogascima na terenu. Vjetar je prema posljednjim informacijama na Pelješcu promijenio smjer te se strahuje da bi požar mogao da krene prema opštini Trpanj.

  Na terenu je 300 vatrogasaca sa 50 vozila i vojska, a danas stižu i dodatne snage u Orebić.

  Krstičević je u utorak uveče obišao požarište u Splitu gdje je požar buknuo na vrhu Marjana, ali pola sata nakon dojave stavljen je pod kontrolu, prenosi Hina.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI