Početna  /  Parlament BiH: Traži se skidanje tačke o smjeni Mektića sa dnevnog reda
Bosna i Hercegovina

Parlament BiH: Traži se skidanje tačke o smjeni Mektića sa dnevnog reda

Aleksandra Pandurević, poslanik SDS-a, zatražila je da se sa dnevnog reda današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH skine tačka o smjeni ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

Dragan Mektić (FOTO: AA/arhiv)

Kako je kazala Pandurević, poslanici nisu dobili izvještaj Savjeta ministara BiH o ovoj inicijativi.

“Realizacija ove inicijative dovela bi do ozbiljnog narušavanja zakona o Savjetu ministara, da nemamo minimalno jednu treću ministara iz Republike Srpske. Predlažem da se ova tačka skine sa dnevnog reda”, kazala je Pandurević.

Poslanik Staša Košarac (SNSD) je ponovio razloge zbog kojih su podnijeli zahtjev za smjenom ministra bezbjednosti BiH.

“Uloga ministra Mektića je štetna za sigurnost u zemlji, ali i po interese Republike Srpske”, naveo je Košarac, jedan od potpisnika inicijative za smjenu ministra Mektića.

“Treba nam novi Srbin na mjestu ministra bezbjednosti. Mektić nije uradio svoj posao”, poručio je on.

Inicijativu za rekonstrukciju Savjeta ministara BiH, mjesec dana uoči parlamentarnih izbora, zatražili su poslanici Staša Košarac, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Nikola Špirić, Milica Marković, Miroslav Milovanović, Borislav Bojić, Đorđo Krčmar i Jovan Vukovljak koji kažu da postoji pravna mogućnost za to.

Optužili su ga da je ignorisao i minimizirao situaciju u kojoj je u BiH od početka godine ušlo više od 10.000 ilegalnih migranata te su dodali da je “lažnim i nepotpunim informacijama doprinio nespremnosti institucija da odgovore na ovaj izazov”.

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap