Početna  /  “Pao” set zakona o akcizama
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

“Pao” set zakona o akcizama

SARAJEVO – Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH podržao je danas negativno mišljenje Komisije za finansije i budžet o setu zakona o akcizama čime su ovi zakonski prijedlozi oboreni i izašli su iz procedure.

U Parlamentu je 21 poslanik glasao za negativno mišljenje Komisije za finansije i budžet. Savjet ministara BiH sada može dostaviti novi prijedlog zakona koji bi onda išao u novu proceduru razmatranja.

Prijedlog zakona o osiguranju depozita u bankama u BIH nije imao entitetsku većinu i ide u drugi krug na usaglašavanje na narednoj sjednici.

Izmjenama Zakona o akcizama u BiH, akcize za gorivo povećavaju se za 15 feninga po litru, dok se izmjenama i dopunama Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja i Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda propisuje da se prihodi od povećanih akciza izdvajaju na namjenski podračun za izgradnju puteva i auto-puteva.

Savjet ministara BiH utvrdio je set zakona o akcizama i bankarstvu na vanrednoj telefonskoj sjednici 6. aprila, nakon čega su oni po hitnoj proceduri usvojeni 7. aprila u Domu naroda.

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap