Početna  /  Pao Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za 2016. godinu
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska Vijesti

Pao Izvještaj o radu Savjeta ministara BiH za 2016. godinu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici izglasao je nepovjerenje Savjetu ministara BiH nakon predstavljenog izvještaja o radu. 17 poslanika je glasalo ZA, 21 PROTIV, 1 je bio SUZDRŽAN. Izvještaj nije dobio većinu Predstavničkog doma.

Foto: N1

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić danas je poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predstavio izvještaj o radu Savjeta ministara BiH.

Zvizdić je govorio o dinamiziranju aktivnosti evropskih integracija, ekonomskom rastu i razvoju, aktiviranju MAP-a, vladavini prava i borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i svih oblika ekstremizma te jačanju regionalne i međunarodne saradnje.

On je kazao da je Savjet ministara BiH u 2016. godini radilo aktivno, vrijedno i konzistentno, a prema mišljenju domaćih i međunarodnih predstavnika institucija – radilo je vrlo uspješno. Zvizdić je ponovio da je 2016. godina najuspješnija evropska godina za BiH.

Denis Zvizdić je parlamentarcima predstavio rezultate rada Savjeta ministara, a prezentovao je i citate evropskih predstavnika o značajnom napretku BiH na putu ka Evropskoj uniji.

0 Shares
0 Shares
Copy link