Početna  /  Pala Vlada – Glasovima “Crno na bijelo” i opozicije izglasano nepovjerenje Vladi Crne Gore
Crna Gora Izdvajamo

Pala Vlada – Glasovima “Crno na bijelo” i opozicije izglasano nepovjerenje Vladi Crne Gore

Foto: Anadolija
Skupština Crne Gore izglasala je, većinom glasova, nepovjerenje 42. Vladi Crne Gore. Poslanici crnogorske Skupštine raspravljali su o predlogu opozicije i koalicije “Crno na bijelo” da se izglasa nepovjerenje Vladi. Nakon pretresa i završne riječi, glasalo se za nepovjerenje ili protiv nepovjerenja, prozivkom.

Poslanici Demokratskog fronta i Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije i Demosa su napustili salu prije glasanja o nepovjerenju vladi. Poslanici Demokratske Crne Gore glasali su protiv nepovjerenja Vladi. Glasala su 54 poslanika, za nepovjerenja 43 poslanika, protiv nepovjerenja 11 poslanika, pa je time Skupština izglasala nepovjerenje Vladi Crne Gore. Poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić ishod glasanja ispratio je uz burne proteste i teške riječi, poručujući da ne pristaje na “fukarluk i izdaju”. Zbog tenzija i oštrih riječi, data je pauza.

Nakon završenog glasanja, Marko Milačić (Prva Crna Gora) nezadovoljan zbog smjene Vlade, dobacivao je Miloš Konataru (URA), zbog čega je, kako bi smirio situaciju, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić dao pauzu.

Milačić je Konataru, kada je Bečić proglasio da je izglasalno nepojerenje Vladi, rekao – “Konataru aplaudiraj”.

– Splačino jedna – rekao je Milačić Konataru.

Predsjednik Skupštine Bečić pokušao je da smiri Milačića i odlučio da da pauzu.

Nakon pauze i prekida prijenosa sjednice Skupštine, kako javlja novinar CdM-a, umalo je došlo do fizičkog obračuna Konatara i Milačića.

Milačić je tom prilikom nazvao Konatara izdajicom.

Izvor: RTCG

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap