Početna  /  Predstava “Ovako su naši stari” pred nevesinjskom publikom
Hercegovina nevesinje

Predstava “Ovako su naši stari” pred nevesinjskom publikom

NEVESINJE – U organizaciji Crkvene opštine Nevesinje sinoć je u Velikoj sali Skupštine opštine odigrana predstava “Ovako su naši stari”, autorke Branke Vukosav, a novac od dobrovoljnih priloga biće uplaćen za liječenje jednogodišnjeg Aleksandra Gajića iz Zvornika.

FOTO: Radio Nevesinje

Radnja predstave smještena je u period nakon Mojkovačke bitke u kojoj gine glava kuće, dok ostali ukućani pokušavaju da održe običaje i tradiciju.

Osim Badnje večeri i Božića čiji se običaji i nisu mnogo izmijenili, mladi nevesinjski glumci su dočarali običaje vezane za praznike Materice, Djetinjce i Očeve, običaje koji, već dugo, žive jedino u sjećanjima najstarijih stanovnika naših krajeva.

Veliki broj Nevesinjaca prisustvovao je, jednoj od rijetkih, predstava koje su se posljednjih godina mogle vidjeti u Nevesinju, a svojim glumačkim i muzičkim talentima su ih očarali: Miloš Ristić, Nina Golijanin, Ivana Dostinić, Miroslav Samardžić (gusle), Borislav Rajković, Radivoje Simović (frula, dvojnice), Slađan Vukosav (gusle), Branka Vukosav, Etno grupa “Simonida“ i Muška pjevačka grupa KUD “Nevesinje“.

41 Shares
41 Shares
Copy link