Početna  /  Otvoren SKC Trebinje - snažna infuzija za trebinjsku kulturnu scenu (VIDEO)
Trebinje Video

Otvoren SKC Trebinje – snažna infuzija za trebinjsku kulturnu scenu (VIDEO)

Trebinje posljednjih godina, ne računajući trebinjsku gitarijadu Mostock i neke sporadične događaje, prilično oskudjeva kad su u pitanju žestoke rokenrol svirke. Sve su prilike da će stvari na bolje promijeniti nedavno osnovani Studentski kulturni centar Trebinje, koji je za ”otvaranje” izabrao koncert tri benda – M.O.R.T. iz Sinja, Mortal kombat iz Beograda uz lokalnu podršku u vidu mladog sastava Sedmo nebo. SKC Trebinje su, na nagovor profesora, osnovali studenti Akademije likovnih umjetnosti i Menadžmenta, a njih petnaestak je krenulo u relaizaciju ovog, zaista potrebnog, projekta.

Za internet magazin Moja Hercegovina govorila je Vanja Ateljević, jedan od inicijatora cijele priče, te članovi bendova koji su nastupili.

Važna stvar u cijeloj priči je to što su ovi mladi ljudi, okupljeni oko ideje SKC Trebinje, u startu organizovali koncert zaista atraktivnih regionalnih bendova. Radi se o bendovima koji su gotovo neizostavan dio svakog regionalnog muzičkog festivala.

Sinjska četvorka M.O.R.T. je na sebe skrenula pažnju pobjedom na Jelen demo festu u Banjaluci, poslije čega su krenuli u pohod na regionalnu scenu plijeneći nevjerovatnom energijom i beskompromisnom pank bluz svirkom. Beogradski

Mortal kombat je još od prvog hita Nemoj da si emo stekao brojne fanove, a svojim satiričnim pogledom na svijet koji ih okružuje napravili su pohod na bine širom prostora nekadašnje Jugoslavije.

Čast da nastupi uz dva velika imena današnje rokenrol scene, kao i čast da otvore SKC Trebinje, pripala je trebinjskom Sedmom nebu – autorskom bendu čiji zvuk varira od novotalasnih, grandž, pank pa sve do bluz momenata.

Pogledajte kako je bilo na otvaranju SKC Trebinje. Čedo se rodilo – valja ga ljuljati!

Igor Svrdlin

254 Shares
254 Shares
254 Shares
Copy link