Petak, 24.01.2020
More
  Početna Vijesti

  Otac ubijenog Marka Đerića: Ovakva presuda je skandalozna

  Podijeli:

  TREBINJE – Nakon što je banjalučki Okružni sud danas osudio ubice trebinjskog kik-boksera Marka Đerića na ukupno 35 godina zatvora, Slobodan Đerić, otac ubijenog, ovu presudu ocijenio je skandaloznom i preblagom. 

  Slobodan Đerić (FOTO: Moja Hercegovina)
  Slobodan Đerić (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

  Za teško ubistvo Marka Đerića danas je na 18 godina zatvora osuđen Miljan Ratković, a za nedozvoljeno držanje oružja dobio je 18 mjeseci, što je ukupno 20 godina robije. Dako Pikula (29) je osuđen na 15 godina zbog saučešnistva, dok je trećeoptuženi Radovan Andrić oslobođen optužbe zbog nedostatka dokaza.

  Slobodan Đerić, u izjavi za “Radio Trebinje”, rekao je da je nezadovoljan visinom kazni, te da su one “skandalozne i preblage”.

  Previše blaga kazna. Nisu procesuirani svi koji su učestvovali. Za Stefana Kneževića pouzdano se, iz izjava svedoka, zna da je učestvovao u planiranju. Andrića su oslobodili i pored toga što je svjedok vidio njegov automobil, što je imao barut na sebi u i automobilu. Vjerovatno ću se žaliti na presudu – rekao je Đerić.

  Prema presudi, Pikula i Ratković su se dogovorili da ubiju Đerića iz želje da mu se osvete, jer su ranije sa njim imali sukobe u kafiću, gde je Marko radio kao obezbeđenje.

  Ratković je sa Rajkom Bovanom dogovorio da mu javi kada Đerić krene kući iz noćnog kluba „Merlo“ gde je radio kao obezbeđenje.

  Bovan je 24. maja poslao Ratkoviću poruku „Ok i ja idem kući“, a to je značilo da je žrtva krenula. Ratković se nakon toga sakrio u Ulici Miloša Obilića gde je sačekao Đerića i u njega ispalio rafal iz automatske puške.

  Ratković, Pikula i Andrić
  Ratković, Pikula i Andrić

  Nakon što ga je ubio, on je pušku predao Radovanu Andriću koji ju je ovaj potom sakrio i do danas nije pronađena.

   

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Kako da dizelaš bolje upali na niskim temperaturama

  Stigli su minusi, a svi vozači zbog zimskih vremenskih uslova ispaštaju po takvom vremenu i niskim temperaturama, a posebno vozači automobila sa dizelskim gorivom. Kako...

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  POVEZANE VIJESTI