Početna  /  Otac ubijenog Marka Đerića: Ovakva presuda je skandalozna
Hercegovina

Otac ubijenog Marka Đerića: Ovakva presuda je skandalozna

TREBINJE – Nakon što je banjalučki Okružni sud danas osudio ubice trebinjskog kik-boksera Marka Đerića na ukupno 35 godina zatvora, Slobodan Đerić, otac ubijenog, ovu presudu ocijenio je skandaloznom i preblagom. 

Slobodan Đerić (FOTO: Moja Hercegovina)
Slobodan Đerić (FOTO: Moja Hercegovina/arhiv)

Za teško ubistvo Marka Đerića danas je na 18 godina zatvora osuđen Miljan Ratković, a za nedozvoljeno držanje oružja dobio je 18 mjeseci, što je ukupno 20 godina robije. Dako Pikula (29) je osuđen na 15 godina zbog saučešnistva, dok je trećeoptuženi Radovan Andrić oslobođen optužbe zbog nedostatka dokaza.

Slobodan Đerić, u izjavi za “Radio Trebinje”, rekao je da je nezadovoljan visinom kazni, te da su one “skandalozne i preblage”.

Previše blaga kazna. Nisu procesuirani svi koji su učestvovali. Za Stefana Kneževića pouzdano se, iz izjava svedoka, zna da je učestvovao u planiranju. Andrića su oslobodili i pored toga što je svjedok vidio njegov automobil, što je imao barut na sebi u i automobilu. Vjerovatno ću se žaliti na presudu – rekao je Đerić.

Prema presudi, Pikula i Ratković su se dogovorili da ubiju Đerića iz želje da mu se osvete, jer su ranije sa njim imali sukobe u kafiću, gde je Marko radio kao obezbeđenje.

Ratković je sa Rajkom Bovanom dogovorio da mu javi kada Đerić krene kući iz noćnog kluba „Merlo“ gde je radio kao obezbeđenje.

Bovan je 24. maja poslao Ratkoviću poruku „Ok i ja idem kući“, a to je značilo da je žrtva krenula. Ratković se nakon toga sakrio u Ulici Miloša Obilića gde je sačekao Đerića i u njega ispalio rafal iz automatske puške.

Ratković, Pikula i Andrić
Ratković, Pikula i Andrić

Nakon što ga je ubio, on je pušku predao Radovanu Andriću koji ju je ovaj potom sakrio i do danas nije pronađena.

 

1 Share
1 Share
Copy link