Početna  /  Opozicioni lideri dogovorili program budućeg djelovanja: Prioritet očuvanje Republike Srpske (FOTO, VIDEO)
Izdvajamo Republika Srpska

Opozicioni lideri dogovorili program budućeg djelovanja: Prioritet očuvanje Republike Srpske (FOTO, VIDEO)

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Opozicioni lideri na sastanku u Banjaluci usaglasili su program budućeg djelovanja, prioriteti su očuvanje Republike Srpske, borba protiv kriminala i korupcije, kao i da se očekuje priključivanje još stranaka opozicionom bloku.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a ,istakao je da je usvojen dokument odnosno program zajedničkog djelovanja, prenosi BN.

– Drugog oktobar će se znati kuda će Republika Srpska krenuti da li će to biti put kriminala, korupcije, pljačke ili put reda, pravde. Usvojili smo okvirni dokument – set ciljeva koji daje širinu svakoj partiji da kreira mjere za Srpska. U dokumentu su i prijedlozi koje je poslao poslanik Nebojša Vukanović – kazao je Borenović.

Borenović je dodao da ovo pokazuje namjeru da nastupimo jedinstveno i zajedno na izborima 2022.

– Poslije izbora 2022. nema popravnog ispita i to će biti najveći test za budućnost Srpske – istakao je on i dodao da nije bilo riječi o kandidatima za izbore.

Foto: Goran Šurlan/ RAS Srbija

Mirko Šarović, predsjednik SDS-a, izjavio je da je cilj da se koalicija širi.

– Važno je što smo usvojili dokument budućeg djelovanja. Cilj je da širimo koaliciju i partnerske odnose. Uvjeren sam da će sa nama biti i Vukanović, jer on ima veliku političku snagu, mi na njega računamo. Mi smo odlučni da preuzmemo odgovornost i donesemo promjene u Srpskoj – naglasio je Šarović.

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, naglasio je da je ključni princip očuvanje Republike Srpske, te da je dobro došao svako ko želi promjene u Srpskoj.

– Napravili smo još jedan korak ka opozicionom jedinstvu. Narod traži da preuzmemo odgovornost, ko god želi promjene dobro je došao u opozicioni blok. Svaki pojedinac je bitan za Republiku Srpsku. DNS je prvi insistirao da se predstavi šta se nudi narodu Srpske, a potom da pričamo o kandidatima. Usaglasili smo se da je ključni princip – Republika Srpska je neupitna, nema prenosa nadležnosti, jačanje Republike Srpske u skladu sa Dejtonom – kazao je Nešić nakon sastanka opozicije.

– Narod od nas ne traži da se volimo međusobno nego da pokazemo ozbiljnost, odgovornost i da volimo narodnu budućnost a za nju i promjene neophodno je programsko jedinstvo – precizirao je Nešić.

I Borenović, Šarović i Nešić su izrazili žaljenje što danas nije bio i Nebojša Vukanović. Potvrdili su da danas nije bilo riječi o kandidatima za predstojeće izbore.

To pitanje je ostavljeno, kako je rekao Borenović, do oktobra, a Šarović i Nešić smatraju da to treba ostaviti za narednu godinu, kada će i biti održani opšti izbori u BiH.

Izvor: Srpskainfo
2 Shares
2 Shares
Copy link