Početna  /  Opozicija pozvala na proteste: Ovo je samo početak!
Izdvajamo Republika Srpska

Opozicija pozvala na proteste: Ovo je samo početak!

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Sastanak predsjednika političkih partija opozicije i predsjednika Gradskih odbora opozicionih stranaka u Banjaluci održan je danas u prostorijama Gradskog odbora SDS Banjaluka. Sastanku je prisustvovao i Goran Selak, lider Socijalističke partije Srpske.

Kako je saopšteno iz SDS-a, tema sastanka je bila organizacija protesta povodom gašenja pojedinih TV predajnika zbog čega se građanima od 1. oktobra negira pravo na informisanje.

“Dogovorili se da organizujemo protest protiv vlasti odnono medijskog mraka u RS i pokušaja gašenja pojedinih medija, tj. njihovih predajnika. U protestima kao organizatori će biti SDS, PDP, DNS, SPS i Pokret Pravda i red čiji je lider Nebojša Vukanović. Protest će biti u 17 časova, 2. oktobra i očekujemo veliko prisustvo građana. I to će biti kontinuitet i narednih dana ćemo iznijeti jasne zahtjeve prema vlasti i to će iznijeti odbor za proteste koji će danas biti formiran”, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a najavio je da će u subotu u slobodnoj Banjaluci poslati poruku za slobodnu RS.

“Jasno ćemo reći da je dosta i stop gušenju medijskih sloboda. Stop tiraniji. Reći ćemo da nema privilegovanih režimskih kasta i da niko više ne smije da gasi medije kad hoće. I zato je važno da iskažemo svoj stav na mirnim protestima”, rekao je Borenović.

Sastanku je prisustvovao i Goran Selak, predsjednik SPS-a koji je rekao da će i predstavnici ove stranke doći na proteste.

“Ovo su mirni protesti i zajedno ćemo poslati važne poruke.” – rekao je Selak.

Radislav Jovičić iz DNS-a rekao je da ova stranka apsolutno podržava mirne proteste koje ćemo organizovati zajedno sa svim partijama koje shvataju da je u RS nastupio medijski mrak. Zato i izlaze sa motom ‘stop medijskom mraku’.

Nebojša Vukanović je rekao da je vrijeme da narod reaguje na ove postupke vlasti.

“Mi ne smijemo dozvoliti da budemo taoci jednog čovjeka koji je izgubio razum. Mi se borimo za poštivanje ustava i zakona. Dođimo 2. oktobra na Trg Krajine.” – pozvao je na protest Nebojša Vukanović, lider Za pravdu i red.

Izvor: BUKA

 

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap