Početna  /  Opozicija pita: Kako teku pripreme za održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu
Bosna i Hercegovina Republika Srpska

Opozicija pita: Kako teku pripreme za održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu

Klubovi poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputili su danas poslaničko pitanje Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma koje se odnosi na sprovođenje skupštinske odluke o referendumu o radu Suda i Tužilaštva BiH, koja je objavljena u “Službenom glasniku”.

Foto: Moja Hercegovina

“Kako teku pripreme za održavanje republičkog referenduma na referendumsko pitanje – `Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriji Republike Srpske?”, upitali su opozicioni poslanički klubovi.

Klubovi poslanika SDS-SRS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske upitali su i koliko je sjednica održala Komisija za sprovođenje referenduma i koje su tačke dnevnog reda razmatrane, saopštili su ovi poslanički klubovi.

Njih interesuje i koliko će sprovođenje referenduma koštati i koliko se planira štampati glasačkih listića.

“Koje aktivnosti Komisija za sprovođenje referenduma planira uraditi do dana održavanja referenduma, a posebno kada je riječ o obavještavanju građana i javnosti o referendumu?”, navodi se u saopštenju.

Odluka Narodne skupštine Republike Srpske o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH objavljena je prošli mjesec u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

0 Shares
0 Shares
Copy link