Početna  /  Opozicija pištaljkama pokušala spriječiti izglasavanje dnevnog reda
Republika Srpska

Opozicija pištaljkama pokušala spriječiti izglasavanje dnevnog reda

Poslanici opozicije ponovo su pokušali da blokiraju zasjedanje 22 sjednice Narodne skupštine RS tako što su kao i prethodni put izašli iza mjesta gdje sjede predsjedavajući Skupštine.

Foto: RTRS / arhiva

Poslanici opozicije su ustali sa svojih mjesta, stali iza predsjednika Skupštine Nedeljka Čubrilovića i duvajući u pištaljke pokušali da spriječe ostale narodne poslanike da se izjasne o dnevnom redu sjednice.

Uprkos tome, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je dnevni red na kome je Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Srpske.

Predlagači ove rezolucije su poslanički klubovi SNSD, SP i SDS-K.

Nije prihvaćen zahtjev opozicije da u dnevni red skupštinske sjednice bude uvrštena Rezolucija o strateškim ciljevima Republike Srpske, u periodu 2018-2023. godina.

Narodna skupština nije prihvatila ni zahtjev opozicije da u dnevni red po hitnom postupku bude uvrštena informacija u vezi sa ponašanjem pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i sprečavanja narodnih poslanika da prisustvuju 21. redovnoj sjednici i opravdanosti održavanja ove skupštinske sjednice, te odluka o stavljanju van snage odluke o razrješenju glavnog revizora Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da neće izreći mjere udaljavanja opozicionih poslanika sa skupštine te je dao pauzu u trajanju od pola sata.

U nastavku sjednice, poslanici će razmatrati prijedloge zakona o fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu, o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima Srpske, te o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima Republike Srpske.

Biće razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima, kao i Nacrt zakona o banjama.

0 Shares
0 Shares
Copy link