Početna  /  Opozicija na protestu iznijela zahtjeve: Promjena uređivačke poliitke i ostavka direktora i urednika RTRS-a
Izdvajamo Republika Srpska

Opozicija na protestu iznijela zahtjeve: Promjena uređivačke poliitke i ostavka direktora i urednika RTRS-a

Foto: Miomir Jakovljević/ Ringier
Opozicioni protest održan je večeras ispred zgrade RTRS-a u Banjaluci. Najavljeno je još protesta, a među zahtjevima je zatraženo da rukovodstvo RTRS podnese ostavku i promijeni uređivačku politiku.

Nebojša Vukanović je na kraju pročitao zahtjeve da RTRS promijeni uređivačku politiku i da direktor i urednici podnesu ostavku.

”Istrajaćemo u ovoj borbi, narod je sa njima i izborićemo se protiv korupcije i kriminala… Nije pokradena Jelena, nego narod.” – rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

On se tokom obraćanja osvrnuo i na JS RTRS u kome se, kako je kazao, fabrikuju vijesti.

”Oni su lažni pobjednici, pokrali su ove izbore i sa tim se nećemo pomiriti.” – kazala je Jelena Trivić, opozicioni kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Foto: Miomir Jakovljević/Ringier

”Svaki dan ćemo ih podsjećati da je to lažna pobjeda i mogu je okačiti mačku o rep.” – rekla je Trivićeva i dodala da vladajuća struktura možda neće ni dočekati četiri godine mandata.

Ona je poručila i RTRS-u, malom broju urednika koji diriguju lažne vijesti.

“Znamo da se uređivačka poliitka vodi u kabinetima.” – kazala je Trivićeva i dodala da će ukoliko nastave sa etiketiranjem otkriti imena tih urednika.

”Samo da vam kažemo da na ovom nećemo stati. Razloga za to ima dosta, a jedan je i povećanje budžeta sa 10 miliona na 54 miliona.” rekla je Trivićeva i dodala da će mafiju istjerati na čistac.

Izvor: BN

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap