Početna  /  Okružni sud u Banjaluci dopunio odgovor na naša pitanja
Bosna i Hercegovina Republika Srpska Vijesti

Okružni sud u Banjaluci dopunio odgovor na naša pitanja

Nakon objave članka o curenju dokumenata iz Okružnog suda u Banjaluci koji možete pročitati ovdje, dobili smo novi, dopunjeni odgovor koji nam je proslijedila portparolka suda Slavica Divjak i koji prenosimo u cjelini.

Po našem mišljenju u konkretnom slučaju radi se o očiglednoj zloupotrebi Pravilnika o sistemu za automatsko upravljanje predmetima u sudovima, propisanih mogućnosti, pa će ovaj sud nadležnom tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv N.N. lica radi provođenja istrage povodom nezakonitog dostavljanja predmete odluke ovog suda, što smatramo nedopustivim“, navela je Divjak u dopunjenom odgovoru.

Da podsjetimo, dopuna odgovora se razlikuje od prvobitnog odgovora, u kojem je, između ostalog, navedeno sljedeće: “Posebno naglašavamo da je istim pravilnikom kreiran modul za pristup predmetima putem interneta koji je omogućio strankama, zakonskim zastupnicima i punomoćnicima, a po odluci sudije i drugim učesnicima u postupku, autorizovani pristup podacima evidentiranim u CMS, korištenjem broja predmeta i jedinstvenog pristupnog koda (JPK), odnosno korištenjem korisničkog računa.”

Autor: Stefan Blagić