Početna  /  Odred izviđača “Starina Novak” iz Bileće – 60 godina obrazuje i vaspitava mlade (VIDEO)
bileća Hercegovina Video

Odred izviđača “Starina Novak” iz Bileće – 60 godina obrazuje i vaspitava mlade (VIDEO)

BILEĆA – Izviđači su organizacija djece, mladih i odraslih. Osnovni cilj izviđačke organizacije jeste vaspitanje i obrazovanje djece i omladine kroz igru i boravak u prirodi. Izviđači se pretežno bave upoznavanjem prirode, druženjem (socijalizacijom djece) i učenjem korisnih vještina koje im mogu pomoći u budućem životu kako u civilizovanom svijetu, tako i u divljini.

Odred izviđača “Starina Novak” iz Bileće formiran je daleke 1958. godine a tada je nosio naziv „Miro Popara“.  Za 60 godina postojanja, ovaj  Odred bilježi  mnogo izviđačkih pohoda koji se aktivno nastavljaju do danas, a kroz izviđački odred u Bileći prošle su brojne generacije  djece i omladine.

Posebnu draž ovom Odredu izviđača daju njegovi najmlađi članovi koji rado dolaze na okupljanja izviđača gdje vrlo brzo stiču izviđačka znanja koja primjenjuju na brojim izletima, susretima i takmičenjima izviđača.

Pogledajte video: 

 

133 Shares

Milena Koprivica

Diplomirala novinarstvo na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Od januara 2017. godine novinarka internet magazina “Moja Hercegovina”.

133 Shares
133 Shares
Copy link