Početna  /  Odluka će pokrenuti buru: Za Ustavni sud BiH Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske nije u skladu sa Ustavom
Izdvajamo Republika Srpska

Odluka će pokrenuti buru: Za Ustavni sud BiH Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Srpske nije u skladu sa Ustavom

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGEIR
Ustavni sud BiH je na plenarnoj sjednici donio odluku o apelaciji Šefika Džaferovića o ocjeni ustavnosti Zakona o lijekovima Republike Srpske.

Ustavni sud BiH danas je, odlučujući o zahtjevu Šefika Džaferovića, u vrijeme podnošenja zahtjeva predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, za ocjenu ustavnosti Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i Zakona o dopunama Zakona o republičkoj upravi, utvrdio da citirani zakoni nisu u skladu sa Ustavom BiH i ukinuo ih je, prenosi RTRS.

Prema mišljenju Ustavnog suda, u Ustavu BiH ne postoje odredbe na osnovu kojih bi se moglo zaključiti da su osporeni zakoni, koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske, ustavni, saopšteno je iz ovog suda.

Iz Ustavnog suda navode da su entiteti dužni da poštuju zakone na nivou BiH i da poštuju odluke institucija na nivou BiH.

Izvor: Srpskainfo

0 Shares
Copy link
Powered by Social Snap