Početna  /  Odbojkašice Srbije u polufinalu Olimpijskih igara: Bilećanka Tijana Bošković najefikasnija!
bileća Srbija Svijet Vijesti

Odbojkašice Srbije u polufinalu Olimpijskih igara: Bilećanka Tijana Bošković najefikasnija!

RIO – Medalja je nadohvat ruke. Najveći uspeh u istoriji srpske ženske odbojke na Olimpijskim Igrama u Riu.

Foto: Action images
Foto: Action images

Odbojakšice Srbije su partijom za dugo pamćenje razbile aktuelne evropske prvakinje Ruskinje za istorijski plasman u polufinale Olimpijskih Igara – 3:0 (25:9, 25:22, 25:21)! Najbolji rezultat naše ženske odbojke u istoriji Olimpijskih Igara. Medalja je nadohvat ruke, sledeće su Amerikanke, piše Mozzart sport.

Atomskom odbojkom kao protiv Kine, naše devojke su pokazale da je onaj poraz od Holandije bio samo slab dan. Kada igraju ovako kao večeras, onda nema razloga ne očekujemo pobedu protiv bilo kojeg rivala. Ruskinje nisu znale šta ih je snašlo. Takav debakl ne pamte. Čak ih ni olimpijske šampionske Brazilke nisu ovako deklasirale u grupi. Odbojkaškoj velesili koja ima četiri olimpijska, sedam svetskih i 19 evropskih zlata su sjajne Srpkinje održale odbojkašu lekciju za pamćenje!

Hercegovka Tijana Bošković je sa 20 poena bila najefikasnija. Milena Rašić 16, Brankica Mihajlović 14,Maja Ognjenović sedam – sve su bile neverovatne.

tijana-boskovic

Ono što su fenomenalne izabranice Zorana Terzića prikazale u prvom setu je nešto blizu odbojkaškog savršenstva. Zapucale su iz svih raspoloživih oružja i raznele igru Ruskinja u paramparčad. Povele su 8:2, pa digle na 18:6 i za tili čas je bilo 25:9. Sevalo je sa svih strana. Tijana Bošković je „varila“ bombe u polje Ruskinja i osvojila 10 od 25 poena. Od smečeva Brankice Mihajlović nije bilo spasa, Maja Ognjenović je poput najboljeg dirigenta delila lopte, a Milena Rašić ubijala Ruskinje u pojam brutalnim blokovima. Kada se to sakupi na jedno mesto onda nije čudno kada na semaforu zasija 25:9!

Jovana Stevanović je sjajno otvorila drugi set i naše devojke su ekspresno otišle na pet razlike 9:4. Blok RašićBošković je kao armirani beton zaustavljao ruske napade, aBrankica je nemilosrdno smečovala. Ruskinje su u nekoliko navrata prišle na tri-četiri poena zaostatka, ali kada je Milena Rašić lansirala as za 20:13, bilo je jasno da smo na set od pobede. Ruskinje su u finišu uspele da dođu na pristojnih tri, ali im je BrankicaMihajlović smečom ubila nadu.

Poluga Tijana BoškovićBrankica Mihajlović je nastavila nemilice da ispaljuje neodbranjive projektile u trećem setu i Srbija je povela 11:6. Ruskinje su menjale tempo, selektor menjao igračice i uspeo da pogodi dobru kombinaciju koja je serijom 7:0 donela Rusiji preokret. Povele su Ruskinje sa 15:12, ali je usledila nova furiozna serija srpskih gracija. Brankicin smeč, pa Majin as, pa Milenin ubitačan blok i povele su 18:16!  Usledila je rezultatska klackalica, poen za poena, a na kraju su u igri živaca bolje bile Srpkinje i sa maksimalnih 3:0 poslale evropske prvakinje kući bez medalje.

U polufinalu nas čeka reprezentacija SAD: Jedan od favorita za zlato. Trostruke olimpijske šampionke. Pobedile su nas u grupi, ali tada našeim devojkama nije mnogo toga polazilo za rukom. Ako naše devojke zaigraju kao večeras ili protiv Kine, Amerikanke očekuje nešto sasvim drugačije u odnosu na taj meč u grupi.

Izvor: Mozzart sport

0 Shares
0 Shares
Copy link