Početna  /  Odbojkašice Srbije su šampionke sveta - Tijana Bošković MVP!
Hercegovina Srbija Vijesti

Odbojkašice Srbije su šampionke sveta – Tijana Bošković MVP!

Odbojkašice Srbije nove su svetske šampionke. U velikom finalu izabranice Zorana Terzića pobedile su Italiju sa 3:2 (21:25, 25:14, 23:25, 25:19, 15:12).

[mhc_antrfile naslov=”Bilećanka Tijana Bošković najbolja “] Najbolja igračica na upravo završenom Svetskom prvenstvu je Tijana Bošković. Postigla je 23 poena u velikom finalu. Briljirala je tokom celog šampionata. Udarala iz svih pozicija. Imala je pred finale prosek dobijenih poena od preko 50%.
[/mhc_antrfile]

Srpkinje su u Japan stigle kao olimpijske vicešampionke i evropske prvakinje, a izvesno je da će nastaviti niz svetskom medaljom. Ekipa Zorana Terzića prvi put u istoriji je igrala finale planetarnog šampionata, ali je odmah došla do titule. I to na mestu na kome je osvojila prvu svetsku medalju, bronzu 2006 – u Japanu.

Srbija je na putu do finala izgubila samo dva puta i to protiv Japana i Holandije u drugoj rundi, kada je već obezbedila mesto na fajnl-sisku. Da će ući u istoriju srpske odbojkašice nagovestile su već na početku, kada su vezale sedam maksimalnih pobeda, što nije pošlo za rukom nikome još od 1994. godine.

Plave dame su prva selekcija koja je ujedinila evropsku i svetsku titulu, još od Sovjetskog Saveza u sezonama 1989. i 1990. godine.

0 Shares
0 Shares
Copy link