Početna  /  Odbojkašice Gacka juniorski prvaci BiH – šampionkama priređen doček
gacko Hercegovina Vijesti

Odbojkašice Gacka juniorski prvaci BiH – šampionkama priređen doček

GACKO – Juniorska ekipa ŽOK Gacko juče je pobjedom nad Jedinstvom iz Brčkog postala šampion BiH u juniorskoj konkurenciji u odbojci za žene.

Foto: Moja Hercegovina

U finalnoj utakmici juniorskog prvenstva države koje je održano u Brčkom Gačanke su rezultatom 3:0 (26:24, 25:23, 25:20) savladale domaću ekipu i tako osvojile prvenstvo i titulu šampionki BiH.

Bila je to repriza finala prvenstva Republike Srpske koje je igrano prije mjesec dana u Bijeljini, a u kojem su više istrajnosti, ali i više sportske sreće imale Brčanke.

Juniorke Gacka su tada morale da se zadovolje vicešampionskim mjestom, čime pobjeda u prvenstvu BiH ima za njih posebnu draž.

Mlade odbojkašice su sinoć u 21:30 stigle u Gacko gdje im je na trgu priređen doček.

Okićene zlatnim medaljama i šampionskim peharom, uz pobjedničku pjesmu i nezaobilazni šampanjac, podjelile su svoj uspjeh sa sugrađanima i tako na najbolji način završile sezonu koja je, kako je istakao predsjednik kluba Radoica Antunović, počela još u avgustu.

“Svi treba da se ugledamo na njih jer iza ovog uspjeha stoji ogroman trud i rad njih i njihovih trenera”, rekao je Antunović i naglasio da ekipa ŽOK Gacko na najbolji način predstavlja opštinu Gacko.

Za narednu sezonu je najavio još mnogo sportskih uzbuđenja i kvalitetne odbojke jer će se u Gacku igrati evropske utakmice.

Trener Saša Slijepčević je rekao da je očekivao zlato u Brčkom mada je Jedinstvo nezgodan protivnik, a svaki susret sa njima neizvjestan.

Foto: Moja Hercegovina

Milanka Kovačević

591 Shares
Oznake
591 Shares
591 Shares
Copy link