Subota, 18.01.2020
More

  Ljubinjski odbojkaš Gojko Ćuk: Sve mi odgovara na Azurnoj obali

  Podijeli:

  Francuska toliko prija Ljubinjcu Gojku Ćuku, igrački i privatno, da i nema želju da mijenja sredinu – srednji bloker crnogorske odbojkaške reprezentacije produžio je ugovor sa Nicom, pa će sljedeća za njega biti četvrta uzastopna sezona u Francuskoj, pošto je prve dvije proveo u Šomonu, koji je prošle sezone osvojio titulu.

  “Nisam previše razmišljao o promjeni sredine, jer sam bio zadovoljan svim uslovima, počev od načina rada, preko organizacije, a o životu u Nici je suvišno i govoriti. Trener je bio zadovoljan mojim igrama, tako da je još u toku sezone naglasio da želi da me zadrži za sljedeću sezonu”, kaže Gojko Ćuk za crnogorske “Vijesti”.

  Nica, koja se prošle godine vratila u elitu nakon pet godina, u protekloj sezoni bila je sedma u ligaškog dijelu prvenstva, ali je stigla do polufinala plej-ofa, gdje je eliminisana od Tuluza.

  “Francuska liga je ujednačena, nema favorita, svako svakoga može da dobije, što se pokazalo i u plej-ofu. Osim prvoplasirane ekipe, u polufinale plej-ofa su ušle peta, šesta i sedma ekipa ligaškog dijela, dok je šestoplasirana igrala finale. O kvalitetu lige najbolje govori to da je Tur osvojio CEV kup, a Šomon je bio finalista Čelendž kupa”, dodaje Ćuk i ističe koje su ambicije Nice za sljedeću sezonu.

  “Cilj je da se plasiramo u plej-of”.

  Gojko je imao odličnu prošlu sezonu i na ličnom planu, jer je sa 73 poena bio drugi bloker ligaškog dijela prvenstva.

  “Naravno da sam zadovoljan sezonom. Ali, i sezona prije toga u Šomonu je bila na visokom nivou, bio sam četvrti bloker lige. Svakom igraču, pa i meni, važno je da imam kontinuitet dobrih igara”.

  Reprezentacija je ovog ljeta (kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, te učešće u Svjetskoj ligi), u rezultatskom smislu, prošla slabije nego nekoliko prethodnih godina. Promjena selektora, povrede i nedovoljna spremnost igrača, ili nešto treće, mogući su razlozi za to.

  “Nismo imali kontinuitet u igrama, što je i normalno, jer smo izgubili sedmicu pred početak takmičenja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, završavajući vize za Meksiko u Beogradu, a Svjetska liga se igrala odmah nakon kvalifikacija. Falilo nam je mirnoće u završnicama setova”.

  Gojko Ćuk napominje da sve misli treba da budu okrenute sljedećoj godini, kada su ključne kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

  “Tu vidim našu veliku šansu, da napravimo korak dalje i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo”, zaključio je Gojko Ćuk.

  Stariji od braće Ćuk (mlađi Božidar je drugi dio prošle sezone proveo u Poatjeu, a u narednoj će igrati u turskoj Arhavi) je 2004. godine stigao u Crnu Goru iz Ljubinja.

  Prve dvije sezone proveo je u OK Budvi, a nakon toga šest u Budvanskoj rivijeri, odakle je stigao i do dresa reprezentacije Crne Gore.

  U ljeto 2012. godine se preselio u Rumuniju, u Unireu Dež, gdje je proveo dvije sezone, prije nego je otišao u Francusku.

  Podijeli:

  Izdvojene vijesti

  Podmetnuli mu 80.000 dolara, moraju da plate 5.000 KM

  Radio-televizija Republike Srpske i bivši urednik informativnog programa javnog servisa Siniša Mihailović moraju da plate 5.000 maraka novinaru BN televizije Vladimiru Kovačeviću zbog klevete. Prvostepenu...

  Eko fond “obasjao” MG Sunce

  Novembra mjeseca prošle godine Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske donio je odluku o dodjeli finansijskih sredstava (ukupno tri i po...

  Elektrokrajina nezakonito reklamira privatna preduzeća, krivične prijave protiv odgovornih

  U septembru mjesecu prošle godine, javno preduzeće "Elektrokrajina" je uz račune za električnu energiju distribuiralo i letke fondacije "Djeca nam se rađala", u kojoj...

  POVEZANE VIJESTI