Početna  /  Od uragana u Moskvi stradalo 16 osoba
Svijet Vijesti

Od uragana u Moskvi stradalo 16 osoba

Broj žrtava uragana koji je juče pogodio Moskvu porastao je na 16, javila je agencija RIA Novosti, a prenosi Sputnik. 

(FOTO: EPA/ Yuro Kochetkov)

„U ovom trenutku utvrđeno je da je kao posljedica uragana u Moskvi i Podmoskovlju 29. maja poginulo 16 osoba — 11 u Moskvi i pet u Moskovskoj oblasti“, izjavila je portparolka Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko.

U glavnom gradu Rusije juče se desio najdestruktivniji uragan u posljednjih sto godina, navodi Sputnik. Udari vjetra dostizali su brzinu od 22 metara u sekundi, a vjetar je oborio stotine stabala.

Prema posljednjim podacima, u nesreći je povrijeđeno 146 osoba.

Mediji su prvobitno javili da je poginulo 11 osoba, a da je 70 ozbiljno povrijeđeno, ali kasnije je stigao izvještaj o još dvije žrtve — djevojčici (11), na koju je palo drvo, i muškarcu (57), na koga je pala ograda.

Povrijeđeni su smješteni u deset bolnica u Moskvi, a zvaničnici su upozorili da bi broj žrtava mogao da poraste. Moskovske službe za vanredne situacije angažovane su na uklanjanju drveća, ali nema izvještaja o nekoj većoj materijalnoj šteti.

Zbog nevremena otkazani su letovi sa aerodroma u Moskvi, dok je linija brzog voza ka aerodromu „Vnukovo“ bila obustavljena dok radnici nisu uklonili drvo sa šina. Prema riječima šefice moskovskog Istražnog komiteta Julije Ivanove, epicentar oluje zahvatio je sjeveroistok i jugozapad ruske prestonice. Izuzetno snažan vjetar oborio je više stotina stabala na prolaznike, a na licu mjesta je od siline udaraca poginulo petoro, dok su ostali podlegli povredama u bolnici. Tokom nevremena oštećen je i krov Senatskog dvorca u Kremlju, javljaju mediji, prenosi Sputnjik.

RT navodi da je oluja nosila krovove sa kuća i da su pojedine ulice blokirane.

0 Shares
0 Shares
Copy link