Početna  /  Od sutra novo zahlađenje u BiH, temperature će pasti ispod nule
Bosna i Hercegovina Federacija BiH Republika Srpska

Od sutra novo zahlađenje u BiH, temperature će pasti ispod nule

Nakon nekoliko sunčanih dana, uz umjerenu oblačnost, našu zemlju očekuje pad temperatura i novo zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima. Padavine će BiH zahvatiti već danas, a biće nešto izraženije na sjeveru zemlje.

Kiša u Bileći (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)
Kiša u Bileći (Foto: Moja Hercegovina/arhiv)

Prema podacima hidrometeoroloških zavoda u BiH, sutra od poslijepodnevnih sati u sjevernim područjima zemlje očekuje se više oblačnosti. Najniža jutarnja temperatura zraka biće uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 18 i 23 stepena celzijusa. U noći na petak očekuje se slaba kiša.

U petak će biti ponovo oblačno vrijeme s novim padom temperatura i kišom. Od sredine dana prema večernjim satima slabi lokalni pljuskovi se očekuju na jugu i zapadu zemlje. Najniža jutarnja temperatura zraka će biti uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 17 stepeni.

“Moguće je da početak naredne sedmice bude s najhladnijim jutrom u ovom prognoznom periodu, kada bi se temperature nakon razvedravanja u ponedjeljak mogle spustiti do minus tri stepena u unutrašnjosti zemlje”, navodi meteorolog Nedžad Voljevica u dugoročnoj vremenskoj prognozi za april.

Hladniji period mogao bi potrajati do početka maja.

23 Shares
Copy link
Powered by Social Snap