Početna  /  Od danas niže cijene goriva u RS-u, prevoznici poručili da je umanjenje od 0,05 KM sramno
Republika Srpska

Od danas niže cijene goriva u RS-u, prevoznici poručili da je umanjenje od 0,05 KM sramno

Ovo je rezultat protesta vozača koji su danima blokirali saobraćajnice u Banjaluci i drugim mjestima u RS  zbog četvrtog poskupljenja goriva tokom ove godine.

Jutros nisu blokirali saobraćaj svojim vozilima, ali jesu tijelima, kao pješaci. Građani su blokirali cestu ispred Administrativnog centra Vlade RS u Banjoj Luci tako što su konstantno prelazili preko pješačkog prijelaza pa vozila nisu mogla proći.

Danas se održava i sjednica Vlade RS. Na dnevnom redu nema tačke o poskupljenju/pojeftinjenju goriva, ali je Ministarstvo trgovine i turizma ovog entiteta najavilo da će informisati Vladu o kretanju cijena naftnih derivata u Republici Srpskoj.

U međuvremenu se oglasilo i Udruženje za unutrašnji i međunarodni transport RS koje je saopštilo da odustaje od protesta jer se, kako kažu, ne žele tući s policijom. U saopštenju ističu kako nisu huligani koji su izašli na ulice da ruše vlast, već da se bore da opstanu u svojoj zemlji od svog teškog rada. Poručili su da je umanjenje cijene goriva za 0,05 KM ponižavajuće i sramno.

“Odgovorno tvrdimo da iza naših okupljanja ne stoji nijedna politička partija niti smo mi bilo kojoj političkoj partiji bili vjetar u leđa. U ovim mirnim okupljanjima htjeli smo pokazati svim institucijama BiH u kakvom teškom ambijentu radimo i naravno, smatrajući da su institucije naše i da rade za dobrobit privrede i naroda, da nam pomognu da opstanemo u svojoj zemlji, ali nažalost grdno smo se prevarili. Na goloruke građane i prevoznike poslata je policija s ciljem zastrašivanja i eventualne primjene sile, što nas je šokiralo. Trenutno sve naše aktivnosti po pitanju protesta obustavljamo, jer ne želimo da se tučemo s tobože našom policijom u koju od jučer nemamo povjerenja, kao ni u institucije RS, sve do sastanka koji će hitno održati te donijeti odluku o daljim koracima”, kazali su iz udruženja.

0 Shares
0 Shares
Copy link