Obraćanje urednika “Žurnala” prekinuo prolaznik: “Ne d'o dragi bog da sam zovnuo jurišnike, znaš đe bi bili…”

Obraćanje urednika “Žurnala” prekinuo je prolaznik koji se predstavio kao Senad Sućeska i kazao da je bivši borac Druge viteške brigade, dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan” i član SDA.

Sućeska je prekinuo obraćanje urednika Selvedina Avdića, kazavši da napad nema veze sa strankom.

“Kakve veze ima stranka? Ako je član, znači partija treba sankcionisati? Kakve to veze ima? Brukate ovdje Bakira i Drugu vitešku, ove heroje ovdje. Znaš li ti kol'ko je heroja ovdje bilo? Spomeni Dodika. Kako te nije stid?”, kazao je Sućeska.

Dodao je “da ako je kriv, neka istražni organi rade svoj posao”.

Ovo je bezveze. Niste normalan narod, policija neka hvata u istražne organe čovjeka ako je kriv. Vi po SDA… Ovako se pravi država, jel? Hajde bježi ba, sram vas bilo i stid. Nemojte da me sječete, imaju istražni organi, ima sud, ako je kriv Ćesir nek ide u zatvor. Koji vam je… ne mogu da lajem

Eldin Karić, direktor mreže Account u okviru koje djeluje portal Žurnal, danas se obratio javnosti povodom napada Huse Ćesira na kamermana “Žurnala” Adija Kebu.

Karić je kazao da poziva međunarodne organizacije da ih “više ne štite, ako će ih štititi kao do sada”.

“Ako je njihova zaštita to što pokazuju, molim vas da nas više ne štitite. Izgidosmo. Molimo isntitucije da rade svoj posao, da SDA javno osudi i sankcioniše svog člana. Tražimo javno izvinjenje Bakira Izetbegovića koji je svojom izjavom proglasio novinare legitimnom metom za napad čija je jedina bitna karakteristika da su SDA. Danas smo napadnuti mi, smrt fašizmu, sloboda narodu”, kazao je Karić.

N1 BiH

Tagovi:
Autor